Social, Stiri Brasov

Veste bună pentru pensionari: Cresc pensiile de la 1 septembrie

Pensiile cresc de la 1 septembrie. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a confirmat că punctul de pensie va fi majorat, așa cum prevede noua Lege, luna viitoare ajungând la 1.265 de lei.

„Aşa cum am promis punctul de pensie se măreşte de la 1 septembrie la 1.265 de lei, ceea ce va aduce o creştere a tuturor celor aproape cinci milioane de pensii din România”, a declarat acesta.

Doar pensiile speciale pe bază de contribuitivitate vor fi majorate, până în 2021 acestea înregistrând o creștere etapizată până la 45% din valoarea salariului mediu brut pe economie în acel an.

Anul următor, punctul de pensie ar urma să ajungă la 1.775 de lei, în timp ce în 2021 acesta va fi de 1.875 de lei. Din 2022, valoarea acestuia se va indexa anual cu rata inflației și 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*