Stiri Brasov

Prețul oficial pentru repararea Pasajului Fartec: 13,31 milioane de lei, cu termen oficial de finalizare aprilie 2020. Totuși, constructorul promite că termină treaba până la final de an

Reprezentanții Primăriei Brașov au transmis unele clarificări în ceea ce privește prețul final pentru reabilitarea vechiului Pasaj Fartec, după ce, recent, a fost semnat un contract în valoare de 7.746.911,20 lei pentru lucrări suplimentare. Astfel, edilii au precizat faptul că după efectuarea expertizei tehnice care a stabilit o serie de lucrări suplimentare care nu erau prevăzute în proiectul inițial, contractul semnat cu firma Recon pentru continuare proiectului a fost diminuat la 3.801.101,40 lei, față de valoarea de achiziție conform portalului de licitații publice de 10.929.000 de lei cu tot cu TVA.

„Valoarea consolidării acestui pasaj ajunge, astfel, la suma de 13.313.510,12 lei. Dacă s-ar fi luat decizia demolării și construirii unui nou pasaj, valoarea acestuia ar fi foat mult mai mare, ținând cont că numai lucrările de demolare pot ajunge la aproximativ 50% din valoarea unui nou pasaj”, au precizat reprezentanții Primăriei Brașov într-un comunicat de presă.

De altfel, oficialii Primăriei au adăugat că, până în prezent, Recon a executat lucrări in valoare de 2.432.373,45 lei, respectiv de demolare la placa de suprabetonare, de demolare la pile si rigle, antretoaze, culei, fundatii, grindă parapet pietonal și confecționare armături și montare conectori. „Lucrările de demolare au decurs anevoios deoarece, în multe zone, trebuia pastrata armatura si demolat doar betonul. Conform contractului pentru lucrări suplimentare, termenul pentru finalizarea lucrăilor este de 9 luni, respectiv aprilie 2020. În urma discuțiilor cu executantul lucrărilor, acesta și-a luat angajamentul că se va circula pe acest pasaj până la finalul acestui an”, au mai anunțat reprezentanții Primăriei Brașov.

Lucrările de reparații capitale ale pasajului Fartec au început în data de 1 septembrie 2015, în baza unui contract de lucrări încheiat cu Asocierea Sopmet SA Bucureşti, împreună cu Consal SRL din Braşov. Valoarea lucrărilor era de 7.651.374,20 lei, fără TVA. Termenul inițial pentru finalizarea lucrărilor era 1 septembrie 2017.

Pe parcursul derulării lucrărilor s-au constatat o serie de neconformități, legate de structura de rezistență și lucrările de consolidări care trebuiau executate. A fost efectuată o nouă expertiză care a stabilit o serie de lucrări suplimentare pentru consolidarea pasajului. Având în vedere că aceste lucrări nu se încadrau ca valoare contractată, la sfârșitul anului 2017, a fost reziliat contractul cu asocierea mai sus menționată.

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*