Economic, Stiri Brasov

Mai mult de jumătate din autovehiculele implicate în accidente sunt mai vechi de 12 ani

Aproximativ 60% din autovehiculele care au făcut obiectul unor dosare de daună în prima jumătate din 2019 au o vechime mai mare de 12 ani, potrivit unei analize efectuate de Biroul Asigurătorilor Auto din România (BAAR) pe baza datelor Audatex, companie care furnizează soluţii IT de calcul a costurilor de reparaţii pentru daunele auto.

Analiza a relevat totodată că valoarea medie a cheltuielii cu piesele reparate s-a dublat în perioada 2016-2019.

„Raportat la 2016 costurile medii pe piesele înlocuite sau reparate au înregistrat o creştere semnificativă, un exemplu concludent în acest sens fiind creşterea costului mediu pe piesa reparată de la 403 lei în 2016 la 870 lei în primul semestru din 2019“, atrage atenţia BAAR.

Faptul că 60% din autovehiculele care fac obiectul dosarelor de daună au o vechime mai mare de 12 ani nu este surprinzătoare, în condiţiile în care şi două treimi din autovehiculele care formează parcul auto din România sunt mai vechi de 12 ani.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*