Stiri Brasov, Turism

Tony Migliozzi, dublu campion, va alerga la primul campionat mondial de atletism organizat în Brașov

Primul campionat mondial de atletism organizat vreodata în România are loc în Brașov, în data de 1 septembrie 2019. La acesta vor participa sportivi din 31 de țări, reprezentând toate continentele, Tony Migliozzi fiind unul dintre cei mai importanți atleți care va lua sfartul la Campionatul Mondial de Alergare de 50KM din orașul de la poalele Tâmpei.

Născut pe 21 iunie 1989, în North Canton (Ohio), atletul american este dublu campion mondial în această competiție. În 2015, Tony Migliozzi a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului cu timpul de 2:52:08, el devansând doi sportivi din Kenya: Arnold Kiptaoi (2:55:34) și Samuel Ongaki (2:56:04). Un am mai târziu, acesta devine pentru a doua oară campion mondial, terminând cursa cu timpul de 2:54:02, fiind urmat pe podium de americanul Tyler Andrews (2:56:04) și de Collen Makaza din Zimbabwe (2:56:58).

Tony concurează în curse de 5.000 m, 10.000 m, semimaraton și maraton, în 2015 ocupând locul 6 și 5 în 2016 la Maratonul de la Chicago, când a fost declarat ultra-alergătorul anului în Statele Unite ale Americii.

În 2019, acesta face parte din nou din echipa SUA care va lua parte la competiția de la Brașov și va încerca să cucerească a treia medalie de aur la Campionatul Mondial de Alergare de 50KM.

„Sunt onorat să reprezint din nou Statele Unite ale Americii în această competiției și mă gândesc cu emoție că am șansa de a cuceri pentru a treia oară titlul de campion mondial”, a declarat sportivul american în vârstă de 30 de ani.

Iubitorii alergărilor lungi pot concura în cursa Open Race, alături de Tony Migliozzi. Înscrierile la această cursă sunt deschise pe pagina dedicată a campionatului www.brasov50km.com.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*