Social, Stiri Brasov

Echipamente medicale în valoare de 1,77 milioane de lei pentru Maternitate. Printre acestea se numără saltele încălzite pentru bebeluși și lămpi de fototerapie

Echipamentele medicale insuficiente rămân o problemă frecventă în România, conform datelor din analiza Salvați Copiii privind situația maternităților din România – 13% dintre maternitățile de nivel I nu au niciun incubator standard pentru nou-născuții prematuri, 56% dintre maternitățile de nivel II nu au ventilator pentru suport respirator și 14% dintre maternitățile de nivel III au o singură masă de reanimare pentru copii.

Tocmai de aceea, după ce în ultimii ani s-au derulat o serie de lucrăti de modernizare a saloanelor în vederea creșterii confortului acestora, Maternitatea a început să investească și în echipamente medicale noi. În acest sens, în iunie anul trecut, unitatea sanitară a lansat o licitație a cărei valoare a fost de 2,56 milioane de lei, cu tot cu TVA, pentru achiziția a 22 de tipuri echipamente și aparate medicale. Licitația a fost atribuită recent, iar prețul total de achiziție a ajuns astfel la 1,77 milioane de lei, fiind semnate contracte de furnizare cu 20 de firme, în funcție de echipamentul livrat.

Printre produsele achiziționate se numără sisteme de monitorizare a pacientelor, lămpi de fototerapie pentru nou-născuți, ventilatoare mecanice pentru nou-născuți, incubatoare, sterilizatoare, saltele încălzite, aparat doppler fetal portabil, aparate EKG sau aspiratoare chirurgicale. Livrarea aparaturii ar urma să se facă în termen de 30 de zile. Pentru aparatura achiziționată, furnizorii vor trebui să ofere și o garanție minimă de doi ani, iar contractul va fi atribuit în funcție de prețul cel mai scăzut oferit.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*