Economic, Stiri Brasov

Studiu eJobs: Angajații băncilor din România au o medie salarială de 718 euro pe lună, printre cele mai mici din regiune

Angajaţii români din bănci au printre cele mai mici salarii înregistrate la nivelul acestui sector în regiune, cu o medie de 718 euro pe lună, depăşind doar Bulgaria, unde veniturile medii lunare sunt de 586 euro, arată o analiză realizată de eJobs pe baza datelor de la comparatorului salarial Paylab.

Cel mai bine plătiţi din regiune sunt cei care lucrează în băncile din Cehia, acolo unde încasările medii lunare ajung la 931 de euro. Foarte aproape de aceştia (930 de euro pe lună)  se situează lituanienii.

În Letonia şi Ungaria sunt oferite salarii care se apropie de 850 de euro pe lună, iar în Croaţia media ajunge în jurul sumei de 830 de euro, lunar.

Mai aproape de câştigurile din România sunt cele din Serbia, acolo unde specialiştii din bănci au salarii de aproximativ 750 de euro.

”Media salarială pentru sistemul bancar nu este neapărat mică, mai ales dacă o raportăm la salariul mediu net pe economie, însă dacă ne comparăm cu alte ţări, regăsim o situaţie comună aproape la nivel general – angajatorii din afara României plătesc mai bine. Trebuie, totuşi, să luăm în calcul, de fiecare dată când facem astfel de comparaţii, şi care este costul vieţii din fiecare stat în parte pentru că important nu este neapărat salariul în valoarea lui absolută, ci la ce nivel de calitate a vieţii ne situăm cu acel salariu. Ieşind din graniţele Europei Centrale şi de Est vom vedea salarii duble sau chiar triple, dar acolo şi costul vieţii este pe măsură. În Finlanda, spre exemplu, un angajat din industria bancară are un salariu mediu lunar de aproape 1.500 de euro, iar în Finlanda de 2.400 de euro”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

În ultimii ani, sectorul financiar din România a trecut printr-un val considerabil de restructurări, iar acum industria a ajuns la un număr de aproximativ 53.000 de angajaţi. Cu toate acestea, încă se mai fac angajări în domeniu.

Aproape 2.000 de locuri de muncă sunt disponibile, în acest moment, pe eJobs.ro, pentru candidaţii care vor să lucreze în sectorul financiar-bancar.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*