Stiri Brasov, Turism

FOTO Francezii de la Ceetrus investesc 15 milioane de euro într-un hotel de patru stele în cartierul Coresi

Ceetrus România, divizia imobiliară a grupului francez Auchan, va investi 15 milioane de euro într-un hotel de patru stele. Hotelul va fi amplasat în fața Coresi Shopping Resort, pe strada Zaharia Stancu, la intersectia cu Aleea pietonală și va avea 133 de camere și apartamente, săli de conferințe și evenimente și un restaurant. Construit în două clădiri comunicante, una de șase etaje și cealaltă de nouă etaje, investiția va avea în total 12.000 de metri pătrață. Hotelul ar urma să fie deschis publicului cel mai târziu în primăvara anului 2021.

„Pentru echipa Ceetrus România, hotelul din Brașov este o urmare firească a aventurii Coresi. Cartierul Coresi este azi locul unde trăiesc, muncesc și își petrec timpul liber o parte importanță a comunității brașovene. Invitații brașovenilor, turiștii, aflați în vacanță sau în călătorie de business, merită la rândul lor o integrare rapidă chiar și temporară, plină de ospitalitate în comunitatea Brașovului. Noi continuăm povestea începuta în 2012 și oferim prin această nouă investiție posibilitatea dezvoltării turistice de calitate a Brașovului”, a declarat Bogdan Fortu, Project Director la Ceetrus, responsabil cu dezvoltarea proiectului din Brașov.

Va fi operat de echipa Kronwell

„Exercițiul cel mai dificil nu a fost decizia de a investi în Brașov într-un hotel. Credem foarte tare în evoluția orașului și am dovedit acest lucru prin investițiile realizate. Cel mai dificil a fost să atragem în ecosistemul nostru de parteneri un operator hotelier cu competențele necesare, cu experiență și notorietate. Am studiat toate posibilitățile, de la lanțuri hoteliere internaționale extrem de cunoscute, în sistem de franciză sau management hotelier până la posibilitatea asocierii în operare. Am decis să rămânem fideli viziunii noastre de companie și să continuăm să fim un investitor modern, un urbanist societal și un animator de comunitate. Prin urmare, operarea hotelului din Cartierul Coresi este realizată  in extern de o echipă care a dovedit deja în industria hotelieră din România un nivel de calitate a serviciilor excepțional. Suntem mândri de  faptul că noul hotel este brașovean 100%,  pentru că echipa care îl va opera este aceeași care operează hotelul Kronwell din Brașov”, adaugă Fortu.

Studiu: Brașovul atrage 3 milioane de turiști anual

Brașovul a cunoscut o creștere susținută a numărului de turiști în ultimii ani și estimările merg dincolo de cifrele oficiale anunțate de autorități. Potrivit unor studii realizate de hotelierii din Brașov, județul atrage aproape de trei milioane de turiști anual, dar în „acte” se regăsesc mai puțin de jumătate. Datele oficiale anunțate de Direcția Județeană de Statistică arăta un număr de 1,3 milioane de turiști fiscalizați în cursul lui 2018.

Închirierea de apartamente, sistemul AirBnb, șederea la un prieten, dar și cazarea în locatii mai puțin riguroase cu declararea numărului de vizitatori ne fac să estimăm un număr mai mult decât dublu al turiștilor față de cel anunțat oficial.

Un studiu recent în zona de potențial hotelier arată că Brașovul ar avea o capacitate de absorbție de un număr de 1.000 de paturi în capacități de cazare de 4 și 5 stele.

Ceetrus, investitor pe termen lung

După parteneriatele de succes cu Daniela Kasper în zona rezidențială și echipa Ascenta Management în zona de birouri, se pare că modelul de urmat al investitorilor de la Ceetrus continuă și în proiectul hotelier.

„Succesul Cartierului Coresi are ingrediente confirmate deja. Curajul unui investitor orientat pe termen lung, viziunea strategică asupra dezvoltării unui oraș, parteneriatul cu comunitatea și administrația locală și nu în ultimul rând un nucleu de parteneri profesioniști cu competente complementare adunați în jurul unui proiect inspirațional,  toate acestea combinate cu pasiunea și efervescența unei echipe Ceetrus formată din oameni tineri și creativi, acestea sunt elementele care fac din Brașov locul în care ne simțim acasă, spunea Tatian Diaconu, General Manager Ceetrus, la un eveniment dedicat pieței imobiliare în urmă cu câteva săptămâni.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*