Stiri Brasov, Timp liber

FOTO Copiii pot învăța despre planeta noastră cu ajutorul realității augmentate, la Muzeul Pedagogic din Brașov

Muzeul Pedagogic din Brașov integrează tehnologia într-un mod creativ în actul de educație, folosind diverse aplicații de realitate augmentată pe care copiii le pot folosi ca să interacționeze cu obiectele pentru a fixa informațiile și a le reține mult mai ușor.

Două dintre aplicațiile pe care copii le pot găsi la Muzeul Pedagogic au fost făcute special pentru expoziția „Povestea Pământului” de către Lampix, compania fondată de brașovenii George Popescu și Mihai Dumitrescu care transformă orice suprafață în una inteligență cu care poți interacționa. La acestea au contribuit și 5 studenți de la Universitatea Transilvania din Brașov, din cadrul Facultății de Matematică și Informatică, și anume Ștefana Cuzuioc, Tunde Czoguly, Simona Avram, Raluca Ioana Borcea și Raluca Maria Corb.

Prima aplicație îi ajută pe copii să vadă structura planetei noastre din perspectiva principalelor plăci tectonice, aceștia întelegând totodată diferența dintre acestea și continente, întrucât o placă tectonică poate să fie formată atât din zona de uscat cât și din cea acoperită de ape. De asemenea, copiii pot vedea cum interacționează acestea, deoarece există săgeți care marchează faptul că unele intră sub celelalte formând vulcani, altele se depărtează sau ajung să se frece și să cauzeze cutremure. Pentru a-ți oferi informațiile, piesele de puzzle trebuie asezate însă în ordinea corectă.

Ce-a de-a doua aplicație scoate în evidență interacțiunea dintre obiectele tridimensionale și dispozitiviul Lampix. În momentul în care copiii asează piesele vulcanului în oridinea corectă, vor apărea informații despre structura acestuia. Când vulcanul va fi complet, acesta va erupe, iar o lumină rosie se va întinde pe toată suprafața.

Expoziția poate fi vizitată până la sfârșitul anului, aceasta urmând să fie preluată de reprezentanții Facultății de Geologie și Geofizică din cadrul Universitatea din București pentru a face un tur la nivel național. Aceasta îmbină tehnologia cu activitățile practice într-un nou trend de învățare.

„Povestea Pământului” va putea fi vizitată de luni până sâmbătă, între orele 10.00 și 19.00, la sediul Muzeului Pedagogic, cu programare prealabilă la numărul de telefon 0721028967. Prețul unui bilet este de 20 de lei, grupurile de peste 10 persoane având posibilitatea de a achiziționa un bilet cu 15 lei. Fiecare grup va petrece 90 de minute în muzeu.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*