Economic, Stiri Brasov

Constructorul terminalului Aeroportului ar putea fi „desemnat” luni de Curtea de Apel, după ce la termenul de ieri s-a mai acordat „o amânare”

Curtea de Apel Brașov a amânat pentru luni luarea unei decizii în ceea ce privește plângerea depusă de compania sibiană Construcții SA împotriva deciziei CNSC de reluare a procedurii licitație pentru desemnarea constructorului terminalului Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav. În urma reluării procedurii, câștigător al licitaței a fost desemnat consorțiul format din Bog’art SRL, UTI Grup și UTI Facility Management.

„Practic, procedura de atribuire a acestei achiziţii este contestată pentru a doua oară, după ce procedura iniţială, finalizată în data 13 mai 2019 prin declararea câştigătoare a firmei Construcţii SA Sibiu, a fusese contestată la CNSC de către ocupanta locului al doilea, Asocierea SC Bog’Art SRL – SC UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA, iar CNSC, prin decizia din 20 iunie, admisese respectiva contestaţie”, declara, săptămâna trecută, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veștea.
Acesta a amintit că în urma aplicării deciziei CNSC, în intervalul 20 iunie – 17 iulie 2019 comisia de licitaţie din cadrul Consiliului Judeţean Braşov a reevaluat cele patru oferte depuse, ţinând cont de recomandările Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor privind analizarea propunerilor tehnice în raport cu detalierea de către ofertanţi a echipamentelor de securitate specifice funcţionării aeroportului, solicitate prin caietul de sarcini. „Reanalizarea ofertelor tehnice şi financiare s-a făcut şi de această dată sub coordonarea Autorităţii Naţionale pentru Achiziţii Publice, care a transmis avizul conform necondiţionat pentru fiecare etapă de evaluare, precum şi pentru raportul întregii proceduri. Contestaţia depusă de Construcţii SA Sibiu amână din nou, pentru o perioadă care nu poate fi estimată acum, încheierea contractului pentru proiectarea şi execuţia terminalului de pasageri al Aeroportului, achiziţie pe care Judeţul Braşov a lansat-o încă din 18 decembrie 2018”, a mai declarat Veştea.  
„Prioritatea Consiliului Judeţean Braşov o constituie demararea cât mai urgentă a unui contract de lucrări, astfel încât Terminalul de pasageri să fie construit la timp, fără întârzieri date de procese al căror termen de finalizare nu poate fi anticipat”.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*