Economic, Stiri Brasov

Începe recensământul clădirilor aflate în paragină în Centrul Brașovului și în Poiana Brașov. Proprietarii vor plăti impozite de cinci ori mai mari

Primarul George Scripcaru a emis dispoziția de primar pentru constituirea comisiei care se ocupă de evaluarea clădirilor din oraș, în vederea aplicării Regulamentului – cadru de aplicare a majorării cu până la 500 % a impozitului pentru clădirile şi terenurile neîngrijite şi stabilirea criteriilor de încadrare a clădirilor şi terenurilor în categoria imobilelor neîngrijite de pe raza Municipiului Braşov, regulament aprobat în ultima ședință a Consiliului Local Brașov.
Începând de luni, comisia – formată din specialiști ai Direcției Arhitect Șef, Direcției Fiscale și Poliției Locale – și-a început activitatea, iar până la ședința din această lună a Consiliului Local vor propune o listă de cel puțin zece imobile care să fie supraimpozitate începând de anul viitor.

Pentru început, vor fi evaluate clădirile din centrul istoric, Livada Poștei și Poiana Brașov.

„În ședința de plen a Consiliului Local Brașov de la sfârșitul acestei luni ar putea fi aprobate primele 10 clădiri pentru care, în baza rapoartelor comisiei, proprietarii vor plăti impozite majorate cu procente cuprinse între 100 % și 500%, începând cu data de 1 ianuarie 2020. Acesta ar urma să fie un prim pas. Sper ca în fiecare lună să venim cu loturi de 10 – 15 – 20 de clădiri, în funcție de activitatea acestei comisii. Indiferent cine este proprietarul, această majorare a impozitului va fi aplicată ”, a declarat primarul Brașovului.

Potrivit primarului, încă de anul trecut au fost emise sute de înștiințări către proprietari, pentru a le pune în vedere că trebuie să-și îngrijească imobilele. Unul dintre puținii proprietari care au început demersuri în acest sens este Aro Palace, care  așteaptă avizul Direcției de Cultură pentru lucrări de renovare a corpului vechi al hotelului.

Totodată, a mai spus primarul, în paralel cu evaluarea stării imobilelor va continua procesul de actualizare a valorii impozabile a clădirilor, având în vedere că sunt cazuri în care unele au rămas evaluate la sume derizorii. Activitatea vizează și RIAL SRL, societate comercială aflată în subordinea Consiliului Local Brașov, care administrează proprietățile locative sau spațiile comerciale ale municipalității. Măsura a fost solicitată de Curtea de Conturi, dar este utilă și pentru supraimpozitare.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*