Stiri Brasov, Turism

Brașovul, unul dintre principalii beneficiari ai voucherelor de vacanță

Peste 190.000 de nopți plătite cu voucherele de vacanță, cu 269% mai mult decât în aceeași perioada a anului trecut, au fost înregistrate vara aceasta. Prețul mediu plătit de turiștii români pentru o astfel de vacanță a fost de 923 de lei, potrivit platformei de rezervări hoteliere Travelminit.ro.

În topul destinațiilor alese de români pentru vacanța de vară se află litoralul, Valea Prahovei, stațiunile balneare și principalele orașe din țară. În 2019, a avut loc o explozie a rezervărilor folosindu-se vouchere de vacanță, înregistrându-se o creștere cu aproape 300%.

Acestea pot fi folosite în orice facilitate de cazare atestată de Ministrul Turismului, în orice destinația din România, cele mai solicitate zone fiind litoralul (Mamaia, Eforie Nord, Costinești), Valea Prahovei (Sinaia, Bușteni, Predeal, Bran), stațiunile balneare (Sovata, Praid, Băile Herculane și Băile Felix) și orașele istorice (Sibiu, Sighișoara, Brașov, Cluj Napoca).

Turiștii și hotelierii susțin că voucherele de vacanță ajută la creșterea turismului românesc, dar și la descoperirea locurilor pitorești din țară, în detrimental marilor capitale europene, cu toate că, pentru unele pachete, oamenii trebuie să plăteascpă suplimentar. Vacanțele de weekend, cu 2-3 nopți cazare pentru doi adulți și doi copii sau vacanțele extinse cu 4-5 nopți de cazare pentru cuplu, cu toate mesele incluse, sunt cele mai rezervate tipuri de sejururi.

Se pare că jumătate din persoanele care își rezervă vacanța folosind aceste tichete aleg să plătească suplimentar pentru a petrece mai multe nopți în aceeași locație sau pentru a beneficia de mai multe servicii precum pensiunea completă. Cei mai mulți, 45% dintre români, aleg să se cazeze la pensiuni, 28% prefer hotelurile în timp ce 10% optează pentru vile. De asemenea, 45% dintre rezervări au fost făcute de cupluri, 30% de familii și 4% de călători singuri.

În rândul românilor, rezervările online au devenit din ce ăn ce mai populare, vacanța afându-se la câteva click-uri distanță. În acest context, 15% dintre rezervările făcute cu vouchere de vacanță au fost realizate prin call center, în timp ce 85% prin platforma de rezervări online Travelminit.ro.

”Cea mai aglomerată perioadă din sezonul de vară este între 1 iulie şi 18 august, atunci când unităţile de cazare sunt în mare parte ocupate la capacitate maximă, fiind considerată perioada de vârf a sezonului. Cele mai căutate şi aglomerate perioade din primele 9 luni ale anului sunt Rusaliile, 14 – 18 iunie, şi weekendul prelungit de Sfânta Maria, 15 – 18 august”, arată reprezentanţii platformei.

Unul dintre cei mai mari jucători pe piața rezervărilor hoteliere din România care acceptă și vouchere de vacanță este Travelminit.ro, oferta acestuia conținând 3.500 de proprietăți din România, printre care e numără hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeți, cabane și campinguri din întreaga țară. În anul 2018, valorizarea totală a rezervărilor a ajuns la 6 milioane de euro.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*