IT, Stiri Brasov

Waze-ul transportului în comun va pătrunde și pe piața Brașovului

Aplicaţia HereItIs, o aplicaţie creată în Iaşi de doi antreprenori cu scopul de a oferi utilizatorilor informaţii în timp real despre poziţia autobuzelor, a ajuns la 6.800 de descărcări în două săptămâni, cu o medie a utilizatorilor activi de 500 pe zi, au spus Bogdan Florea şi Cristian Nistor, fondatorii HereItIs.

„Aplicaţia HereItIs se concentrează pe poziţia autobuzului. Primul lucru pe care îl vezi în aplicaţie este o hartă cu zona în care eşti, iar pe o rază de 2 km poţi vedea toate autobuzele din zona respectivă. Am rămas surprinşi că avem 6.800 de descărcări în două săptămâni cu un minim de promovare. Astfel, avem o medie de 500 de utilizatori pe zi, iar în zonele de timp cu trafic intens putem găsit chiar şi 800-900 de utilizatori activi în acele zile.“

Aplicaţia are două strategii prin care poate funcţiona pentru a putea determina poziţiile în timp real ale autobuzelor din zonele fiecărui utilizator.

„În primul rând ar putea fi integrată cu un sistem de GPS al transportului regional, dacă există. Astfel, dacă regionala de transport are GPS şi face publică în timp real informaţia, o putem folosi pentru aplicaţie. A doua variantă este să ne folosim de contribuţia utilizatorilor privind locaţia în momentul în care se află într-un anumit autobuz. Deşi sunt programe care arată programul autobuzului, nu se respectă în cele mai multe cazuri, iar prin aplicaţie poţi vedea în timp real poziţia exactă a autobuzului. Practic este un Waze controlat“, a spus Bogdan Florea.

Hereitis este activă pe piaţă de aproximativ 3 săptămâni în Iaşi, iar Bogdan Florea a adăugat faptul că au cartografiate deja oraşe precum Alba Iulia, Sibiu, Craiova, Constanţa, Braşov, Bucureşti şi Cluj, iar următorul pas evident este o abordare orientată către Bucureşti.

„Bucureştiul este unul din oraşele pe care le am în minte pentru următorul pas şi avem deja programată o întâlnire la Primaria Capitalei. Trebuie să vedem dacă le lipseşte ceva cu care putem să contribuim pentru că ştim că există aplicaţii care au aproximativ acelaşi scop în Bucureşti, de exemplu  Moovit“, a spus Bogdan Florea.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*