Locuri de munca, Stiri Brasov

Șomerii brașoveni se pot înscrie gratuit la cursurile de formare profesională oferite de AJOFM și pot deveni stivuitori, sudori sau manageri de proiect

Luna aceasta, șomerii brașoveni se pot înscrie gratuit la cursuri de formare profesională pentru următoarele meserii: manichiurist-pedichiurist, confecționer-asamblor articole din textile, manager proiect, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, recepționer hotel, stivuitor și sudor.

Acestea sunt organizate pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Brașov, someri indemnizați și neindemnizați. Perioada preconizată pentru începerea celor 7 cursuri de formare profesională este cuprinsă între 22 – 28 august, durata unuia variind între 2 și 6 luni în funcție de specificul meseriei.

Pentru cursul de manager proiect, doritorii vor trebui să aibă studii superioare, pentru cel de recepționer hotel este necesară terminarea liceului, în timp ce, pentru cele de instalator instalații tehnico-sanitare și gaze, stivuitori și sudor, aceștia vor trebui să aibă studii minime obligatorii. În ceea ce privește cursurile de manichiurist-pedichiurist și confecționer-asamblor articole din textile, șomerii vor trebui să aibă finalizat învățământul gimnazial.

Documentele pe care șomerii brașoveni vor trebui să le aibă la ei în vederea înscrierii la unul din programele profesionale sunt actul de identitate, în original și copie, certificatul de naștere, în original și copie, actele de studii eliberate în condițiile legii, în original și copie, actul medical din care să rezulte starea sănătății persoanei și faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care dorește să se califice, cerere de înscriere la programul de formare profesională și angajament și recomandarea din partea biroului de informare și consiliere privind cariera sau a serviciului de mediere din cadrul agenției.

Informațiile suplimentare despre aceste programe de formare profesională se pot obține la sediul Agenției Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Brașov, aflat pe strada Lungă, sau la numărul de telefon 0268416879, int. 124.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*