Imobiliare, Stiri Brasov

Deși s-au ieftinit, prețurile locuințelor de pe Drumul Poienii rămân cele mai mari din Brașov: 1.790 de euro pe metrul pătrat. Cel mai accesibil cartier al Brașovului este Noua

Prețurile apartamentelor scoase la vânzare în Brașov au crescut cu aproape 2% în trimestrul al doilea din 2019, ajungând la o valoare medie de 1.120 de euro/mp, fapt ce plasează orașul pe locul la cincilea la nivel național, după Cluj-Napoca, București, Timișoara și Constanța.

Creșteri ale prețurilor au putut fi observate în acest interval în cele mai multe zone ale Brașovului, excepție făcând însă cartierele Șchei-Stupini, Noua-Dârste și Drumul Poienii. Aici, apartamentele s-au ieftinit cu 1,4%, 3,2%, respectiv cu 8,7%, potrivit celui mai nou raport realizat de Analize Imobiliare, platforma de real estate intelligence lansată de Imobiliare.ro.

În ciuda faptului că în Drumul Poienii prețurile au scăzut cu aproape 9% în intervalul aprilie-iunie, în această zonă se găsesc în continuare cele mai scumpe apartamente disponibile la vânzare pe piața locală, proprietarii solicitând un preț mediu de 1.790 de euro/mp. De menționat este și faptul că, tot aici, în ultimul an prețurile apartamentelor s-au ieftinit cu 13,4% în timp ce în restul zonelor orașului pretențiile vânzătorilor au crescut în această perioadă.

Topul zonelor din Brașov unde apartamentele se vând cu cele mai mari prețuri:

  1. Drumul Poienii: 1.790 euro/mp util
  2. Centrul Istoric – Centrul Civic – Ultracentral – Dealul Cetății: 1.300 euro/mp util
  3. Central-Brașovul Vechi – Blumăna-Aurel Vlaicu: 1.180 euro/mp util

 

Topul zonelor din Brașov unde apartamentele se vând cu cele mai mici prețuri:

  1. Noua-Dârste: 980 euro/mp util
  2. Craiter-Triaj-Hărmanului: 1.020 euro/mp util
  3. Tractorul-13 Decembrie: 1.100 euro/mp

Cererea pentru proprietăți rezidențiale de vânzare, deci potențialii cumpărători care au generat leaduri pentru case și apartamente la vânzare în portalul Imobiliare.ro, a înregistrat în Brașov un avans de 25% în al doilea trimestru comparativ cu perioada similară a lui 2018, mult mai mare față de cel observat în Capitală sau în orașe precum Timișoara, Constanța, Cluj-Napoca sau Iași. Cu toate acestea, Bucureștiul rămâne în continuare pe prima poziție, cu 88.500 de căutări trimestrul trecut.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*