IT, Stiri Brasov

Germanii de la iQuest, care au câteva zeci de angajați la Brașov, au fost preluați de grupul IT Allgeier

Grupul german de IT Allgeier a preluat în august 2018 un pachet de două treimi din acţiunile producătorului de software iQuest Group, cu sediul central în Germania şi centre de dezvoltare în Cluj, Bucureşti, Sibiu, Braşov şi Craiova.

iQuest a fost înfiinţat în 1998 de antreprenorul român Cornelius Brody, ca un grup format din două companii – una în Frankfurt şi o a doua în Cluj şi are în prezent peste 700 de angajaţi la nivel internaţional, generând vânzări anuale de peste 30 milioane de euro şi o marjă a profitului operaţional (EBITDA) de circa 15% în 2017.

În România, după cifra de afaceri din 2017, de 119,5 mil. lei, iQuest este una dintre cele mai mari 20 de firme de software. Compania a raportat în 2017 un profit net de 5,6 milioane de lei, corespondent unei marje de câştig de 5% din venituri, conform celor mai recente date de la Finanţe.

Activitatea iQuest se împarte între divizia de furnizare de soluţii software la comandă şi cea care dezvoltă soluţii software proprii, majoritatea veniturilor provenind din dezvoltarea de aplicaţii personalizate. Gama de soluţii proprii este formată din aplicaţii pentru managementul şedinţelor şi al sălilor de şedinţă (meeting rooms) sau pentru semnătură digitală pe dispozitive mobile.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*