Stiri Brasov, Timp liber

FOTO VIDEO Doi brașoveni au terminat cea mai importantă cursă cu obstacole din lume pe podium

În acest weekend, în Poiana Brașov, peste 2.500 de sportivi din 22 de țări s-au luptat cu obstacolele și vremea spartană în cadrul celei mai importante curse cu obstacole din lume, Spartan Race, etapa din România. Rezistența participanților a fost pusă la încercare, iar doi brașoveni au ajuns să termine pe podium la cele 3 curse în clasamentul timpilor.

Viorel Palici a terminat pe locul 2 la prima cursă, Super, care a avut 13.5 km și 25 de obstacole, la 3 minute de câștigătorul cursei Zlska Peter, din Slovacia, care a făcut 1h34min15sec pe traseu. Pe locul 3 s-a clasat Zzabo David, din Ungaria, care a terminat cursa la 11 minute și 39 secunde de câștigător. Nici fetele nu s-au lăsat mai prejos, iar cel mai bun timp l-a obținut Hortobágyiová Eszter, din Slovacia, cu 1h54min15sec, următoarea fiind Gradl Michaela, din Austria, cu 2h03min25sec.Conform datelor premilinare, la această cursă s-au înscris 740 de persoane și au terminat 675 de sportivi, majoritatea fiind din România, Ungaria, Cehia și Slovacia.

La a doua cursă de sâmbătă, Sprint, care a măsurat 6 km și a avut 21 de obstacole, din cauza vremii nefavorabile și a efortului depus, aproape 100 de sportivi din cei 855 înscrisi nu au mai luat startul. Dintre cei care însă au încumetat să se aveturizeze, 730 au reușit să termine cursa. Pe locul doi s-a clasat tot brașoveanul Viorel Palici, care a ajuns la 43 de secunde în urma câștigătorului de la cursa Super, Zlska Peter, din Slovacia, acesta terminând cursa în 41 de minute și 34 de secunde. Pe locul 3 s-a clasat Haviarik Jakub, din Slovacia, care a ajuns la o secundă după sportivul român.

Prima sportivă care a trecut linia de sosire la cursa Sprint, a fost cîștigătoarea de la Super, Hortobágyiová Eszter, Slovacia, care a terminat cursa în 47 de minute și 10 secunde. A doua sportivă care a trecut linia de sosire a fost Roučková Olga, din Cehia, în 1h3min47sec.

Ultima cursă, Beast, care a vut loc duminică, a fost declarată de majoritatea participanților, ca cea mai spectaculoasă și crea cursă la care au participat vreodată. Beast a avut 22 de km lungime, 32 de obstacole și a inclus, ca și cursa Super, alergare pe creastă. Din cei 613 sportivi înscriși inițial, au reușit să termine această probă 478, cea mai mare parte dintre cei 135 care nu aterminat cursa, fiind cei care nu s-au mai prezentat la start.

Moșoiu Cristian s-a clasat pe locul 3 la această cursă, ajungând la 8 minute și 13 secunde de câștigătorul cursei cehul Hynek Richard, 2h30min24sec, și la doar 45 de secunde după sportivul clasat pe locul 2, slovacul Žiška Peter, 2h37min52sec. Vioerel Palici s-a clasat pe locul 2 și al Trifecta Weekend, după cumularea timpilor din cele 3 curse, după ce la categoria Best a ocupat locul 5, timpul total, cumulat pe cele 3 curse, fiind de 5h07m27s.

Pe primul loc la Trifecta Weekend s-a clasat slocaul Ziska Peter, cu 4h53m41s. Pe locul 3, din cei 256 de participanți care au realizat Trifecta s-a clasat o fată, slovaca Hortobagyiova Eszter, cu 05h48m58s, timp total. Un rezultat bun a obținut și fostul consilier local Ciprian Chiricheș, care a ocupat locul 3, la cursele Super și Beast, la categoria sa de vârstă.

Acest eveniment a fost organizat de Spartan Race România, în parteneriat cu Primăria Braşov și Asociaţia de Turism Poiana Braşov, și cu sprijinul Serviciului Salvamont, Poliției Locale și al Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*