Stiri Brasov, Timp liber

Mono Jacks, Vița de Vie, Implant pentru Refuz sau Byron, printre artiștii care vor cânta la Folk Rock Fest Piatra Craiului, la Zărnești, între 15 și 17 august. Festivalul va avea o zonă de campare de 5.000 de corturi

Orașul Zărnești va găzdui, în perioada 15-17 august 2019, festivalul Folk Rock Fest Piatra Craiului, un eveniment care îşi propune să unească pe parcursul a trei zile natura cu muzica.
„Folk Rock Fest Piatra Craiului propune o experienţă inedită celor care vor să-şi petreacă trei zile într-un parc naţional şi să participe, în acelaşi timp, la concerte şi petreceri în aer liber cu muzică rock, rock alternativ, indie şi folk. Va fi o super tabără, cu camping dotat cu cinema, locuri de joacă pentru copii, activităţi şi ateliere, chiar la intrarea în Parcul Naţional Piatra Craiului. Ziua vor fi organizate trasee pe munte, lecţii de escaladă, concursuri de mountain bike, ateliere creative, iar seara vor fi concerte, într-o poiană amenajată de artişti plastici şi peisagişti cu elemente şi obiecte inspirate din mitologia şi istoria muntelui”, spun reprezentanții Asociaţiei Ecoturistice Zărneşti-Piatra Craiului (AEZPC), organizatorul evenimentului.
Pe scena festivalului vor urca nume importante de artiști folk și rock din România, precum Mr. Jurjak, The Mono Jacks, Toulouse Lautrec, The Case, Nourunegru, Emeric Imre, Daniel Fat, Vita de Vie, Implant Pentru Refuz, Luna Amara, The Different Class, Tapinarii, Bucium, Ovidiu Scridon, Dinu Olarasu, Coma, Trooper, Byron, Robin and the Backstabbers, Via Daca, Titus Constantin sau Daniel Iancu.
„Zărneştiul, ca şi alte localităţi din apropierea parcurilor naţionale, are un potenţial uriaş pentru dezvoltarea turismului. Dar e nevoie nu numai de natură şi spaţii de cazare, ci şi de activităţi care să îi atragă pe turişti. Festivalurile de muzică în parcurile naţionale au deja tradiţie în Statele Unite, unde am studiat o perioadă, de aceea îmi doresc să avem şi noi un asemenea festival în Zărneşti. Am citit un studiu care arată că doar managementul eficient al turismul în ariile protejate din România, poate creşte PIB-ul Romaniei cu 2%”, a declarat Răzvan Munteanu, preşedintele AEZPC.
Potrivit organizatorilor, 16 hectare vor fi amenajate doar cu materiale prietenoase pentru mediu, cu arhitectură şi scenografie inspirată din natură şi mitologia spectaculoasă a parcului naţional.
„La amenajare vor lua parte artişti plastici, sculptori şi pictori printre care şi IRLO, cunoscut pentru picturile sale murale ieşite din comun. În plus, festivalul va avea un spaţiu de camping de 5.000 de corturi, zonă de plajă, zonă de party, ecrane de proiecţie pe care se vor vedea imagini cu animalele sălbatice surprinse de camerele de supraveghere ale parcului naţional. Întregul concept este gândit să aducă cât mai aproape de oameni experienţa naturii sălbatice, a perspectivei de pe creasta muntelui, a emoţiei pozitive pe care natura o provoacă, dar fără a deranja viaţa sălbatică”, mai spune Răzvan Munteanu.
Organizatorii festivalului îşi propun să nu folosească recipiente din plastic, să strângă selectiv deşeurile şi să fie un exemplu de festival cu adevărat verde. O întreagă campanie va fi susţinută în acest sens pe reţelele de socializare, în consens cu mişcările: #trashtag şi #plasticfree.
Biletele și abonamentele sunt puse în vânzare în format electronic pe www.iabilet.ro, însă pot fi achiziționate și direct de la organizatori, locuitorii orașului Zărnești beneficiind de tarife mai mici.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Voluntariat răsplătit cu invitații la FOLK ROCK FEST Piatra Craiului - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*