IT, Stiri Brasov

Facebook lucrează un proiect prin care oamenii vor putea tasta doar cu puterea minții

Facebook lucrează împreună cu partenerii de cercetare de la Universitatea California San Francisco la un proiect prin care oamenii vor putea scrie doar cu puterea minții. Anunțat încă din 2017, aceștia vor să creeze o interfață de control al creierului care ar putea funcționa cu ajutorul unor ochelari speciali ce folosesc tehnologia realității augmentate.

Cercetătorii de la UCSF au reușit pentru prima dat[ să preia activitatea creierului participanților la studiu în momentul în care aceștia vorbeau și să decodeze pe ecranul unui computer ceea ce aceștia spuneau. Decodificarea cuvintelor din activitatea creierului a fost făcută în studiile anterioare, însă niciodată în timp real.

Anunțul vine la scurtă vreme după ce Elon Musk a ținut o conferință în care a vorbit despre unul dintre startup-urile care lucrează la interfețe similare, Neuralink, cu scopul de a reuși transferul gândurilor într-un computer. În prima fază de cercetare în care se află ambele proiecte, Facebook și Neuralink, își propun să găsească soluții pentru a îmbunătăți starea persoanelor cu boli neurologice.

În momentul de față, proiectul reușește să recunoască un număr limitat de cuvinte și fraze, conform cercetătorilor studiului realizat de Facebook, însă se dorește ca acesta să ajungă la stadiul în care poate identifica 100 de cuvinte pe minut, având o bază de peste 1.000 de cuvinte și o rată de eroare de sub 17%.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*