Locuri de munca, Stiri Brasov

Brașovenii pot deveni rezerviști volutari în Armata Română. Campaniile de recrutare vor avea loc luna aceasta

Între 1 și 23 august, Ministerul Apărării Naționale organizează o campanie de recrutare și selecție pentru persoanele care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar în Armata României. Pentru anul 2019, sunt disponibile peste 1.300 de locuri de rezerviști voluntari, mai exact ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați, în unități militare din 20 de județe, printre care și Brașov.

Pentru înscriere, cetățenii se pot prezenta la sediul centrului militar județean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate își au domiciului, dar și la oricare alt centru militar, în cazul în care locul de muncă sau reședința temporară diferă de localitatea de domiciliu. Aceștia vor completa o cerere de înscriere, însă vor avea asupra lor o serie de documente.

Ei trebuie să aibă actul de identitate în original și copie, certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii, acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie, permisul de conducere, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice, precum şi livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

În momentul în care se vor prezenta la centrul militar, cetățenii vor fi informați cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare și selecție, unitatea în care urmează să susțină probele respective, unitatea sanitară militară unde vor susține examinarea medicală și unitatea militară sau centrul de instruire în care se va executa programul de instruire inițială, în cazul candidaților care provin din rândul cetățenilor fără pregătire militară. Cei din urma vor fi consiliați în ceea ce privește exprimarea opțiunilor, în sensul orientării către arme sau servicii și specialități militare pentru care aceștia prezintă abilități și aptitudini.

Procesul de recrutare și selecție se va desfășura în baza Legii nr. 270/2015, care privește Statutul rezerviștilor voluntari și Ordinul ministrului apărării naționale nr. M. 25/2017 pentru aprobarea normelor metodologice.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*