IT, Stiri Brasov

eJobs, prima platformă din România care folosește inteligența artificială în recrutarea online. Cei care vor ingineri nu vor mai primi muncitori

Candidate Fitness este noua funcționalitate prin care platforma de recrutare online eJobs va sorta candidații care aplică pentru un anumit loc de muncă în funcție de relevanța și gradul lor de compatibilitate cu jobul pe care și-l aleg, prin intermediul inteliegnței artificiale.

Căutarea clasică pe eJobs.ro a avansat, Candidate Fitness detectând instantaneu dacă anunțul unei companii se potrivește căutării unui anumit candidat, chiar dacă jobul respectiv conține termenii căutați sau doar termeni din același câmp semantic.

“Echipa noastră de Machine Learning a lucrat intens în ultimul an la un algoritm complex de relevanță care compară anunțurile de angajare cu CV-urile aplicanților. Ce înseamnă asta pentru angajatori? Că vor vedea cei mai potriviți candidați în topul listei de aplicanți, reducând drastic timpul pe care îl petreceau scanând CV-urile. Cu alte cuvinte, primii candidați pe care îi vor vedea când postează un job de programator, de exemplu, vor fi persoane cu experiență sau pregătire în IT. Nu vor mai fi cazuri în care un șofer sau un agent de vânzări să apară printre primele sugestii pentru un job în IT, ca să continuăm exemplul – una dintre marile probleme cu care se confruntau recrutorii până acum”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România, conform economica.net.

În momentul de față, anunțurile de angajare apar ca recomandări în unele similare, astfel încât să ajungă la candidați mai ușor. Informațiile relevante precum experiențele anterioare ale candidaților, timpul petrecut lucrând la fiecare job, abilitățile acestora, limbile străine cunoscute vor fi comparate cu cerințele anunțului, în acest mod fiind calculat gradul de similitudine dintre aplicanți și anunțul de angajare.

În prima jumătate a acestui an, peste 4,5 milioane de aplicări au fost înregistrate pe platforma de recrutare online eJobs. Cele mai căutate domenii de candicați au fost comerț/retail, dar și domeniul prestărilor serviciilor. Față de anul trecut se află în resștere și IT-ul, în perioada ianuarie-iunie fiind înregistrate 500.000 de aplicări.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*