Stiri Brasov, Turism

Un centru balneo, cu aquapark și zonă de wellness, se construiește în apropiere de Brașov. Investiția este de cinci milioane de euro

Un centru balneoclimateric multifuncţional, care va cuprinde, printre altele, un aquapark şi o zonă de wellness, va fi construit în staţiunea Covasna, la 60 de kilometric de Brașov.

Primarul localităţii, Gyerő József, a declarat că centrul va fi construit pe o suprafaţă de teren de aproape trei hectare, pe strada Brazilor, în imediata vecinătate a pârtiei de schi, iar investiţia este prevăzut în Strategia de dezvoltare durabilă a oraşului Covasna.

Potrivit acestuia, viitorul centru va valorifica factorii terapeutici naturali de care dispune staţiunea – apa minerală, gazul mofetic şi aerul puternic ionizat – şi va contribui la diversificarea ofertei de petrecere a timpului liber, urmând să fie deschis atât pentru turişti, cât şi pentru localnici.

Terenul va fi împărţit în două parcele aproximativ egale, pe una dintre ele urmând să fie construit centrul balnear, care va avea, printre altele, un ştrand, bazine interioare şi exterioare ce vor putea fi încălzite şi folosite şi pe timpul iernii, spaţii de alimentaţie publică şi de agrement, terenuri de sport şi de joacă pentru copii, precum şi o zonă de spa şi wellness, cu saune, hidromasaj, cascadă de gheaţă, camere pentru masaj şi camere de relaxare.

Pe cea de-a doua parcelă va fi construit, de către un antreprenor care va obţine în prealabil acest drept, un hotel cu o capacitate de peste o sută de locuri, iar cele două clădiri vor fi unite printr-o pasarelă, pentru a se putea asigura accesul clienţilor către centrul balnear.

Autorităţile locale au aprobat suma necesară pentru realizarea studiului de fezabilitate, iar construcţia centrului, evaluată la peste 5 milioane de euro, va fi realizată din bugetul local, din programe guvernamentale sau externe.

Primarul Gyerő József a mai spus că, până de curând, staţiunea Covasna a atras, în general, turişti veniţi la odihnă şi tratament cu bilete subvenţionate de stat, dar în ultimii zece ani, după construirea mai multor hoteluri de patru stele, s-a înregistrat o schimbare, devenind interesantă şi pentru “turiştii cu bani”.

Acesta şi-a exprimat convingerea că viitorul centru va contribui şi mai mult la dezvoltarea oraşului şi a turismului în zonă.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Suntem curiosi in ce directie se va indrepta turismul din aceasta zona. Pana acum, Covasna a fost mai mereu linistita si exploatata in limita bunului simt. Speram ca aceasta dezvoltare din ultimii ani sa nu ia alt fagas si sa transforme radical zona.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*