Stiri Brasov, Timp liber

Artiștii vizuali sunt invitați să-și expună lucrările la Brașov, în cadrul unui eveniment internațional. Se pot înscrie gratuit până pe 31 iulie

În perioada 20 octombrie – 20 noiembrie, la Brașov, va avea loc prima ediție a Bienalei Albastre, Hronicon, evenimentul fiind rodul colaborării mai multor insituții și organizații din orașul de la poalele Tâmpei, la inițiativa Asociației Culturale Artessentia.

Minim zece spații de expunere, atât convenționale, cât și neconvenționale, însumând peste 2000 mp, vor fi puse la dispoziția artiștilor participanți. Doritorii, indiferent de țara de origine sau de tehnica de exprimare, se pot înscrie gratuit până în data de 31 iulie la acest eveniment, numărul de lucrări pe care aceștia le pot trimite fiind de maxim trei. Dintre acestea pot fi selectate una, două sau toate lucrările,  iar anunțul referitor la cele acceptate se va face pe 15 august, acestea putând fi expediate în perioada 15-30 septembrie.

Fotografiile lucrărilor propuse, în format .jpg, însoțite de o scurtă biografie artistică în limba română și engleză, vor fi trimise pe adresa de e-mail bienala.albastra@artessentia.ro. Calitatea fotografiilor însă poate influența rezultatul jurizării. Taxa de participare pentru artiștii invitați să expună în cadrul Bienalei este de 100 lei/25 de euro.

Bienala Albastră din Brașov, Hronicon, invită artiștii la o dezbatere a relației artelor plastice cu lumea cuvântului. Cronica reprezintă o poveste subiectivă, o istorie văzută și adesea trăita la persoana întâi. Relația actorului-cronicar cu lumea este mediată de cuvinte care au puterea de a transforma experiența personală în povestea care trascende epoci și spații, devenind uneori realitate, alteori mit. Din acest motiv a fost făcută analogia cu artistul care descrie propriul său univers.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*