Stiri Brasov, Timp liber

Copiii vor fi duși în lumea fosilelor și a dinozaurilor, pe 30 iulie, la Muzeul Pedagogic

În perioada 26-30 iulie are loc a V-a ediție a Festivalului Dinozaurilor, participanții având ocazia de a descoperi diversitatea planetei Pământ, dar și locuri și oameni din Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului, administrat de Universitatea din București.

În prima zi a festivalului, de la ora 11.00, în Parcul Central din Hațeg va avea loc expoziția interactivă „UNESCO Hunedoara”. Cele trei situri care reprezintă tot atâtea programe distincte ale prestigioasei organizații mondiale sunt Geoparcul Țara Hațegului, Cetățile Dacice din Munții Orăștiei și Parcul Național Retezat – Rezervație a Biosferei. Doritorii vor putea descoperi unicitatea acestora prin participarea la activitățile interactive din cadrul evenimentului.

De la ora 18.00, în piațeta spitalului orășenesc Hațeg, elevii de la Școala Gimnazială Bretea Română vor prezenta piesa de teatru pentru păpuși „Hansel, Gretel și bunul dinozaur”, o adaptare a celebrului basm „Hansel și Gretel” al Fraților Grimm, într-o abordare inedită, făcând trimitere la viețuitoarele unice în lume ce populau acum circa 70 de milioane de ani actualul teritoriu al Geoparcului.

Pe 27 iulie, începând cu ora 11.00, la Școala de dinozauri și meserii din satul Sânpetru, comuna Sântămaria-Orlea, Asociația Femeilor din Sântămăria-Orlea va susține un atelier participativ aflat la cea de-a treia ediție care se numește „Povestea firului de lână”. Participanții vor descoperi tehnici de vopsire a lânii în culori naturale, obținute din plante. De la ora 16.00, organizatorii vor oferi o experiență unică doritorilor, și anume o întâlnire virtuală cu pterozaurul Hatzegopteryx thambema.

Festivalul Dinozaurilor se extinde și la Brașov, în ultima zi a festivalului, începând cu ora 10.00, la Muzeul Pedagogic desfășurându-se o serie de ateliere tematice. Acestea sunt curpinse în expoziția „Povestea Pământului”, fiind structurate pe vârste.

Primul atelier, Exploratori printre dinozauri, este recomandat copiilor cu vârste mai mari de 5 ani, durata acestuia fiind de 60 de minute. El va cuprinde o discuție despre ce sunt fosilele și dinozaurii, cum arată un schelet de dinozaur și motivul pentru care cei din Țara Hațegului sunt pitici. Mai apoi, copiii vor avea o pauză activă în care se vor putea destinde cu jocul „Dinozaurul care își mănâncă coada”, urmând ca aceștia să participe la o căutare de fosile pe care cei micile vor folosi pentru a forma scheletul unui dinozaur.

Cel de-al doilea atelier se numește Detectivii de dinozauri pitici și este recomandat copiilor cu vârste mai mari de 8 ani. Pe lângă discuția despre fosile și dinozauri, cei mici vor juca „Dinozauri carnivori și erbivori”.

Taxa de participare la un atelier este de 20 de lei de copil, acesta putând fi înscris la activitățile interactive din cadrul Muzeului Pedagogic în baza unei înscrieri la numărul de telefon 0721028967.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*