Imobiliare, Stiri Brasov

Primăria plătește peste 160.000 de lei pentru a reface planul urbanistic al zonei centrale. Edilii vor să schimbe regulile de construcție în zonă

Primăria Brașov și-a anunțat încă de acum doi ani intenția de a elabora un nou Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru zona Centrului Istoric, respectiv pentru zona de rezervație de arhitectură „Cetate” care este delimitată de Aleea Tiberiu Brediceanu, Parcarea de la Spitalul Militar, B-dul Eroilor, Biblioteca Județeană, zona turnurilor de pe Dealul Warthe, Maternitate, Spitalul Dermato, aleea din fața Colegiului Andrei Șaguna, strada Prundului, strada Gheorghe Baiulescu.

Într-un final, edilii au reușit să întocmească caietul de sarcini pentru licitația necesară în vederea selectării unei firme de specialitate care să întocmească noul PUZ. Valoarea contractului este estimată la 160.709 de lei, cu tot cu TVA, iar ofertele sunt așteptate până în data de 5 august. Întreaga documentație ar urma să fie finalizată în 12 luni.

Ultimul PUZ pentru această zonă a fost aprobat în 2009, iar în vederea stabilirii cerințelor pentru urbaniștii care vor realiza PUZ-ul brașovenii au putut propune ca anumite străzi din această zonă să devină pietonale, ce coeficienți urbanistici ar trebui impuși, respectiv regim de înălțime, procente de ocupare a terenurilor sau destinații ale spațiilor existente.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*