Imobiliare, Stiri Brasov

FOTO Primul parc suspendat al Brașovului. O oază de verdeață și relaxare pe 1.800 de metri pătrați

Odată cu dezvoltarea imobiliară, în unele zone, spațiile verzi s-au micșorat considerabil, astfel că în numeroase orașe din România nu se mai respectă norma impusă de către Uniunea Europeană, de 26 de metri pătrați pe cap de locuitor.

68 de locuri de parcare sub parc

Urban Invest, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari ai Brașovului, a găsit soluția pentru ca spațiul dintre blocuri să nu fie sufocat de betoane. Astfel, pentru a crea locuri de parcare pentru locatarii noului ansamblu rezidențial Urban Residence de pe strada 13 Decembrie, dar și pentru ca între blocuri să existe o oază de verdeață și relaxare, dezvoltatorul a construit primul parc suspendat de la poalele Tâmpei. Acesta are o suprafață de 1.800 de metri pătrați, iar sub acesta au fost amenajate 68 de locuri de parcare pentru locatarii complexului. „Fiind un element de noutate în Brașov, construcția acestui parc a fost și pentru noi o provocare. A fost necesar să gândim foarte bine structura de rezistență, dar și sistemele de hidroizolație”, ne-a explicat Marian Pancu, inginer constructor Urban Invest.

Un design special

După cum a precizat arhitectul dezvoltatorului imobiliar, Dumitru Dima, structura de rezistență a fost calculată și realizată, astfel încât să preia toata încărcătura viitoare: pământ, spații verzi, zăpadă, apă, oameni etc. De asemenea, design-ul parcului este unul special, și, privit de sus, are forma unui copil, ținând cont că micuții locatari vor fi principalii beneficiari. „Parcul va fi centrul de atracție al complexului, fiind o zonă de relaxare, atât de zi, cât și de seară. La parterul unuia dintre blocuri, va fi deschisă o cafenea, care va avea și o terasă, creând astfel spațiul ideal atât pentru copii, cât și pentru părinți. Mai mult, pentru un plus de eleganță, în interiorul parcului este amenajată și o fântână artezianp”, a explicat reprezentantul Urban Invest.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*