Economic, Stiri Brasov

RATBV are a patra flotă de autobuze dintre companiile de transport public

RATBV are a patra flotă de autobuze dintre companiile de transport public din țară, cu 201 de autobuze după achiziția celor 105 de vehicule Menarini. Flota companiei brașovene ar urma să crească cu încă 44 de autobuze electrice.

Oraşul cu cel mai mare număr de autobuze din România este de departe Capitala. Flota din Bucureşti se ridica la 1.147 de autobuze în 2016, conform datelor de pe site-ul STB. După venirea tuturor celor 400 de autobuze diesel Euro 6 de la Otokar şi achiziţia autobuzelor electrice şi hibrid, parcul de autobuze din Bucureşti va depăşi 1.500 de unităţi.

Următorul oraş după mărimea flotei de autobuze ar putea fi Clujul. Oraşul condus de Emil Boc are un parc de 256 de autobuze diesel şi 22 de autobuze electrice. Alte 8 autobuze electrice ar putea intra în flota CTP Cluj, conform acordului – cadru încheiat de Primăria Cluj în 2017 cu polonezii de la Solaris.

Un alt oraş, cu o flotă mare de autobuze, este Constanţa. În oraşul de la Marea Neagră circulă 244 de autobuze, dintre care 10 sunt supraetajate, 130 Maz şi 104 Isuzu. În acest oraş ar trebui să mai sosească 20 de autobuze electrice de 12 metri, dacă se va încheia cu succes o licitaţie a Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*