Imobiliare, Stiri Brasov

FOTO Cel mai mare cartier de case din România se construiește la Ghimbav

Nym House, dezvoltatorul Ghimbav Residence, are un istoric de peste 10 ani în piața dezvoltatorilor imobiliari. În prezent aceștia au 4 proiecte încheiate și alte trei în desfășurare, 180 de case predate, 200 în construcție și încă 200 în proiect, ajungând să fie recomandați de mai mult de 400 de familii, noul țel ai firmei fiind construirea celui mai mare cartier de case din România.

Ghimbav Residence se construiește lângă Brașov, atuurile principale fiind zona liniștită cu o priveliște deosebită asupra Masivelor Postăvarul, Piatra Craiului, Bucegi și, respectiv, Măgura Codlei. Proiectul a început să prindă contur din 2015, având 10 hectare, aproximativ 200 de case și 180 de apartamente, iar recent s-a dublat terenul pe care Nym House va construi. „Ne-am dorit să facem ceva deosebit. Construim case cu un design aparte care se încadrează perfect în peisajul înconjurător. Toți m-au sfătuit să cosntruiesc blocuri, acest lucru fiind mult mai rentabil din punct de vedere al afacerii. Eu am vrut să fac altceva. Nu ne dorim un oraș sufocat, din acest motiv străzile sunt generoase, având o lățime de 13m”, povestește Marius Szeker, manager.

 

„Brașovul a ajuns să fie sufocant”

Cartierul se află la 10 minute de condus față de centrul Brașovului și este destinat persoanelor cu venituri medii, întrucât metrul pătrat ajunge la 791 de euro, în condițiile în care fiecare casă are o curte de minim 250 de metri pătrați. În acest preț nu intră taxa de cartier sau de Asociație. „Pentru că orașul e sufocant și acest lucru se va resimți curând, mai ales când va fi gatanoul mall din Centrul Civic, tot mai multe peroane aleg să se mute la casă.  Ghimbav este un oraș liniștit, iar, când va fi gata aeroportul, va fi o deschidere mult mai mare”, spune Marius.

Se pare că, până în momentul de față, majoritatea celor care au decis să achiziționeze o casă sunt tineri cu venituri medii. „Am vândut în jur de 300 de case și 220 de apartamente. Prețul unei case este de 95.000 de euro cu TVA inclus, iar cele mai multe se cumpără de la nivelul de proiect. Cea mai mare parte a caselor au fost vândute prin recomandare. Oamenii au venit în vizită la cei care deja achiziționaseră o locuință, le-a plăcut foarte mult și au apelat la noi. Avem, deja, copii care s-au născut aici”, afirmă Marius.

 

Investiție 100% românească

Cartierul este într-o continuă dezvoltare, Nym House investind peste 15 milioane de euro în acest proiect. „Investiția este 100% românescă. O să avem 700 metri pătrați de spații comerciale și încă un parc. Până acum există un teren de sport, 2 parcuri, un loc de joacă, iar grădinița de află la 3 minute distanță, în timp ce stația RAT Brașov (linia 210) este lângă cartier. Traficul este redus, străzile din cartier fiind folosite exclusiv de riverani”, susține Marius.

 

Înapoiază banii în totalitate

În cazul în care o persoană se răzgândește și nu dorește să se mai mute în noua locuință, Nym House le va înapoia banii în totalitate. „Casele sunt de tip A și B. Dacă, din diverse motive, oamenii nu mai pot continua colaborarea cu noi, le dăm banii înapoi, această condiție fiind stipulată în Antecontract. Așa am făcut întotdeauna, pentru că nu ai de unde să știi ce se întâmplă în viitor. Poate ți-ai făcut planul pentru următoarele 6 luni, dar tu ai pierdut un contract și nu te mai poți muta. Nu permitem comision de reziliere și nu facem rată la dezvoltator, petru că asta implică să le iau casele, iar eu nu pot face așa ceva”, povestește Marius.

 

„Las ceva frumos în urmă de care să se bucure clienții noștri”

Cea mai mare împlinire sufletească pentru dezvoltatorii proiectului apare în momentul în care văd copiii care s-au născut aici. „Raportul între preț și calitate este foarte bun. Oferim o casă la prețul unui apartament cu trei camere maxim în Brașov. Oamenii au siguranță și se pot bucura de liniște în acest cartier. Noi îi cunoaștem pe toți și am spart barierele, ajungând să devenim o comunitate. Mă bucur când oamenii îmi spun că sunt multumiți de ceea ce le-am oferit. Următorul pas este asfaltarea cartierului, iar asta o să se întâmple cât mai curând. Satisfacția ține de faptul că pot să las ceva frumos în urmă care să îi mulțumească pe clienții noștri și, de ce nu, generația copiilor noștri”, încheie Marius.

În Brașov, Nym House se află pe locul 62 în Top Profit, pe locul 77 în cel al cifrei de afaceri, în timp ce, în Ghimbav, ocupă locul 7 din punct de vedere al cifrei de afaceri, toate firmele din fața acestora având acționari străini.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Mihut Marian Dumitru

    Cartierul este o mizerie totala. Lipsesc cu desavarsire iluminatul public, asfaltul si alte ultilitati necesare unui trai modern. De asemenea, dezvoltatorul nu se implica absolut deloc pentru a rezolva problemele locuitorilor in ceea ce priveste aspectul/imaginea cartierului. Santierul dezvolatatorului este neimprejmuit corespunzator astfel ca toate gunoaiele ajung in curtile oamenilor. Pentru a pleca/ajunge acasa cu masina, este o adevarata aventura. Drumurile arata de parca ar fi fost un razboi local. Asadar, catre toti noii potentiali clienti, rog a se documenta bine de tot inainte de a cumpara un imobil in acest cartier. Este doar o parere a unui localnic, care de 1 an se chinuie sa traiasca civilizat in acest cartier. Aceasta parere imi este impartasita de cel putin 90% dintre locuitorii din zona.

  2. Cetatean Cartierul Florilor

    Cel mai mult conteaza ce vecini ai.
    Restul problemelor se rezolva.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*