Stiri Brasov, Turism

După ce a fost condamnat la închisoare în dosarul Condor, fostul director Poiana SA vrea să își facă un hotel în Centru

După clădirea fostului Palat al Telefoanelor de pe B-dul Eroilor, pentru care se fac demersuri de mai bine de trei ani în vederea amenajarăii unui hotel, acum, un alt imobil de pe această stradă este vizat pentru a fi transformat în unitate de cazare. Este vorba de fostul Restaurant Cina, care cu ani în urmă a fost sediu de bancă, iar în prezent este clinică medicală.

Clădirea este deținută de fostul consilier local PSD al Brașovului, în perioada 2000 – 2004, Nicolae Dogaru, care a fost condamnat în dosarul afacerii Condor, pentru vânzarea unor spații prin care Statul a fost păgubit. Acum, proprietarul a solicitat și obținut un certificat de urbanism prin care și-a exprimat intenția de a transforma imobilul în hotel. În conformitate cu acest document, Dogaru intenționează să modifice și regimul de înălțime al clădirii, iar prin acest certificat i-au fost prezentate condițiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a realiza toate aceste transformări. De altfel, demersuri pentru amenajarea unor noi hoteluri în clădiri istorice din Centrul Vechi au mai fost făcute de fostul proprietar al televiziunii TVS, Gheorghe Maftei, pentru clădirea în care a funcționat hanul Coroana de Aur de pe Mureșenilor, dar și pentru imobilul vecin, fostul CEC, deținut de către familia fostului șef al Agenției Naționale a Resurselor Minerale (ANRM), Gheorghe Duțu.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*