Imobiliare, Stiri Brasov

„Ambasada franceză” din Săcele se transformă dintr-o „casă a fantomelor” într-un imobil de locuințe sociale cu 1,57 milioane de euro

Primăria Săcele a semnat recent un contract de finanțare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în vederea construcției unor locuințe sociale în municipiu. Dacă proiectul „caselor NATO”, care fuseseră amenajate cu acest scop de către Consiliul Județean, s-a dovedit a fi un eșec, edilii săceleni au decis să amenajeze locuințe pentru familiile nevoiașe în cartierul Electroprecizia.

Practic, Primăria a obținut această finanțare pentru a moderniza complet clădirea cunoscută de localnici ca „Ambasada Franceză”, care este o ruină și un décor numai bun pentru un film horror cu fantome. După cum a precizat primarul Virgil Popa, investiția pentru amenajarea a 27 de locuințe sociale în acest imobil este de 7.446.842 lei ( inclusiv TVA), respectiv 1,57 milioane de lei. 6.098.356 lei din această sumă va fi asigurată de la bugetul de stat prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și 1.348.486 lei de la bugetul local.
Durata de implementare a proiectului este de 3 ani, însă edilii vor trebui să deruleze o procedură de licitație pentru proiectare și lucrarea propriu-zisă.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*