Stiri Brasov, Turism

Cursele de la Brașov spre Sibiu și Cluj-Napoca, cele mai accesate de turiștii Memento Bus

Cele mai accesate curse interne de către turiștii străini sunt cele de la Brașov spre Sibiu și Cluj-Napoca, rezervările făcându-se și cu două săptămâni înainte, relevă statisticile companiei de transport Memento Bus.

20% dintre turiștii care intră pe platforma de rezervări bilete de autocar a companiei sunt din afara României, mai ales din Marea Britanie, Italia, Germania, Spania, Franța, SUA. Cele mai accesate rute sunt Brașov – Sibiu și Brașov – Cluj, cu plecare din București, iar rezervarea se face cu 1-2 săptămâni înainte, spre deosebire de călătorul român, care de cele mai multe ori își cumpără biletul de autocar cu o zi-două înainte de data plecării.

Până în iunie inclusiv, Memento Bus a transportat 15.000 de turiști pe cursele ocazionale și 7.000 de turiști pe cursele charter cu autocarul. Pe lângă aceștia, 7.000 de călători au rezervat bilete pe platformă pentru curse operate de companii partenere integrate în platforma Memento Bus.

Tinerii de 25-34 de ani reprezintă principala categorie care călătorește cu autocarul, 43%, urmați de cei din categoria 35-44 de ani (23,5%). 70% dintre cei care rezervă bilete apelează la telefonul mobil, iar 27% fac rezervare de pe desktop. 20% dintre cei care își fac o primă rezervare revin pe site pentru noi cumpărături.

Destinațiile cele mai populare în rândul românilor care călătoresc pe rute interne sunt Brașov și Sibiu, cu plecare din București. Planurile pentru 2020 prevăd creșterea numărului de parteneri transportatori în platformă, creșterea  numărului de plecări din autogara din capitală. Memento Bus face parte din grupul care include agenția Christian Tour. Flota Memento Bus este formată din 19 autocare și 16 microbuze, fiind folosită pentru circuite, închirieri, curse ocazionale.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*