Stiri Brasov, Turism

Comisia de Circulație va analiza proiectul amenajării Hotelului Radisson în locul fostului Palat al Telefoanelor, clădire cu risc seismic major

Anunțat încă din 2016, proiectul amenajării unui hotel sub brandul Radisson în locul fostului Palat al Telefoanelor de pe B-dul Eroilor este în continuare la faza de obținere de avize. După ce au depășit mai multe bariere birocratice, reprezentanții dezvoltatorului proiectului, compania Ra-Ra Hotels, au depus documentația solicitată în vederea obținerii avizului Comisiei de Circulație din cadrul Primăriei Brașov, după ce anterior le-au fost solicitate o serie de clarificări. Membrii comisiei vor analiza solicitarea în ședința de marțea acestea, printre problemele pe care urmau să le rezolve investitorii fiind și aceea a locurilor de parcare pentru turiștii care se vor caza în noul hotel.

Compania Ra-Ra Hotels a cumpărat încă din anul 2015, de la operatorul Telekom România, imobilul situat în centrul oraşului Braşov cu scopul de a dezvolta un hotel. Clădirea este încadrată în râdnul celor cu risc seismic major (bulină roșie), fiind necesar un amplu proiect de consolidare. Mircea Drăghici, prin firma EST Hospitality, a fost selectat consultant al proiectului, oferind – în baza unui studiu de piaţă şi fezabilitate – soluţia optimă de utilizare pentru clădirea viitorului hotel. Totodată, pe baza rezultatelor studiului de piaţă, s-a demarat procedura de selecţie a unui operator hotelier, în urma căreia a fost ales brandul Radisson Blu.

Un hotel cu 112 camere

Ar fi practic al doilea hotel sub brandul Radisson Blu din România și, inițial, deschiderea sa se dorea a fi încă din anul 2018, printr-o investiţie de 10 milioane euro, în urma unui contract de franciză semnat în noiembrie 2016 de Carlson Rezidor Hotel Group, care deţine brandul, şi Ra-Ra Hotels, o companie controlată de familia Neamţu din Braşov. Hotelul Radisson Blu Braşov este proiectat să aibă 112 camere, restaurante, spaţii de conferinţe, bar, centru SPA & fitness. Investiţia va genera în jur de 100 de noi locuri de muncă, spun investitorii.

Apariţia unui hotel afiliat la un lanţ internaţional de prestigiu în municipiul Braşov va contribui decisiv la atragerea de turişti străini, precum şi la promovarea oraşului. În municipiul Braşov nu există, în prezent, un hotel afiliat la un lanţ internaţional de prestigiu, ci doar o singură unitate hotelieră cu mai mult de 100 de camere.

Radisson Blu este unul dintre cele mai importante branduri hoteliere din lume, operând aproape 380 de hoteluri în peste 70 de ţări şi teritorii. Radisson Blu este parte a Carlson Rezidor Hotel Group. În România, Radisson Hotel Group operează hotelurile Radisson Blu şi Park Inn by Radisson din Bucureşti.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*