Stiri Brasov, Turism

FOTO „Living Museum of Communism”: Vizitatorii, invitați să experimenteze viața din timpul Revoluției din ’89. Doritorii plătesc 60 de euro pe noapte pentru a trăi nostalgia comunismului românesc

Scriitoarea și jurnalista Raluca Feher, originară din Brașov, a amenajat „Living Museum of Communism” în Brașov. Pentru acest lucru, ea a achiziționat un apartament pe strada Liviu Cornel Babeș (eroul care, pe 2 martie 1989, și-a dat foc pe o pârtie din Poiana Brașov, în semn de protest față de regimul Ceaușescu). Apartament mic (49,7 mp), în bloc comunist, care a aparținut unei familii tipice de muncitori de la Uzina de Autocamioane Steagu Roșu.

Proiectul „Living Museum of Communism” se adresează, în egală măsură, celor care au uitat și celor cei care erau prea tineri să își amintească perioada care s-a încheiat cu revoluția din 1989.

 

„De la mărimea băilor, la conținutul bibliotecilor, de la tablouri, la bibelourile din vitrine, de la mușamaua de pe masa din bucătărie, la recipientele de muștar transformate în pahare, încercăm să redăm, cât de poate de realist (dar fără să ajungem în zona de tortură, adică fără să închidem apa, curentul și căldura), atmosfera din casele muncitorilor români, această armată creată de Partidul Comunist Român care, în decembrie 1989 s-a întors împotriva regimului.

Vizitatorul este invitat să locuiască 1 sau 2 nopți în această casă, să încerce mâncărurile vremii (parizerul prăjit pe post de șnițel, salata boeuf făcută cu carne de pui, ouă umplute, etc.), și să intre în atmosfera lui decembrie 1989, fie că vine în august, fie în martie. Pentru că Living Museum of Communism te va transporta pentru 2 zile în plină revoluție.

Vizitatorul va avea acces la ziarele locale și centrale din 22 și 23 decembrie 1989, traduse în limba engleză, la filmul primei revoluții televizate din lume și la alte pelicule ce vor proiecta dintr-un, desigur, aparat video.”

Pe perioada Festivalului de Film și Istorie de la Râșnov 2019, muzeul va fi deschis între 22 și 28 iulie. O noapte de cazare în apartamentul-capsulă a timpului (ce poate găzdui simultan maximum 3 persoane) va costa, în aceasta perioadă, 60 de euro, preț care va include și meniul culinar al epocii.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*