De astăzi începe o nouă campanie de dezinsecție. Având în vedere condițiile meteo care au favorizat creșterea numărului de țânțari, începând de azi, se va efectua cea de a treia etapă de dezinsecție din acest an. 10 echipe sunt repartizate în toate cartierele din municipiu și vor efectua, concomitent, tratamente la sol, cu utilaje portabile, în toate zonele verzi din cartiere, și tratamente spațiale, cu utilaje de mare putere instalate pe autovehicule.
Substanțele utilizate sunt CYMINA PLUS, substanță activă cipermetrin, pentru combaterea insectelor adulte și BIOPREN 50 LML insecticid pentru combaterea larvelor, substanță activă s- metopren.
Produsele menționate pentru serviciile de dezinsecție se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide, avizate pentru profilaxia sanitar umană de către Ministerul Sănătății și fac parte din grupa Xn și Xi de toxicitate.
„Îi rugăm pe crescătorii de albine ca în perioada execuției serviciilor de dezinsecție să ia toate măsurile necesare protejării familiilor de albine din municipiu. Pentru ca activitățile de dezinsecție să fie eficiente, acestea trebuie efectuate în mod unitar, la nivelul întregii localități, atât pe domeniul public și privat al Municipiului, cât și pe proprietățile private. În acest sens facem un apel către cetățeni, asociații de locatari/proprietari, agenți economici și instituții publice, să efectueze activitatea de dezinsecție pe proprietăți, în clădiri și în subsolul blocurilor concomitent cu acțiunea municipalității. În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților va fi reprogramată”, se arată într-un comunicat al Primăriei Brașov.
Primăria Brașov începe o nouă luptă cu țânțarii, după ce condițiile meteo au favorizat creșterea numărului acestora
2Alte stiri similare
Poliția Locală Brașov vrea să-și întărească forțele și face noi angajări. În acest sens, a depus la Agenția pentru Ocuparea…
Primul tren ajungea la Braşov la 30 martie 1873, cu prilejul deschiderii festive a localului gării (vechea gară situată în…
În acest final de săptămână, edilii din Bran vor organiza tradiționalul festival al „Brânzei și al Pastramei – Răvășitul Oilor”…
Povestea bucătariei românești se duce mult în timp, cu specificități și influențe pe care analiștii subiectului încă le mai studiază.…
Familia Trifan a deschis în urmă cu şase ani în Braşov „Brutăria Simplu”, după mai mulţi ani în care a…
Succesiunea poate fi făcută atât la notariat, cât și la instanța de judecată. De cele mai multe ori, e preferată…
Proprietarii de centrale termice de apartament trebuie să facă verificările necesare pentru a garanta eficiența echipamentului și un consum de energie redus, pe măsură…
Ședința Biroului Județean al PNL Brașov, în care liberalii urmau să își desemneze candidații la alegerile parlamentare de pe 1…
Până duminică, polițiștii rutieri brașoveni acționează în cadrul unui calendar de activități, stabilit conform organizației internaționale a polițiilor rutiere ROADPOL.…
Luca Pferdmenges, un german de 22 de ani, vedetă pe TikTok, a vizitat toate cele 44 de țări ale Europei…
sursa foto: ISU Brașov Aceștia sunt o parte dintre pompierii brașoveni care, începând de sâmbătă, s-au luptat cu apele în…
Veste proastă pentru sute de mii de salariați! Ministerul de Finanțe a anunțat oficial că salariile bugetarilor vor fi înghețate.…
Încărcarea abonamentelor de transport RATBV pentru elevi devine, de astăzi, mult mai simplă și mai eficientă: o încărcare făcută astăzi…
În 22 septembrie are loc echinocțiul de toamnă. Este fenomenul care marchează prima zi din noul anotimp în emisfera nordică…
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) va primi fonduri importante la rectificarea bugetară din acest an, respectiv 11,32 miliarde…
FOTO: pressone.ro Brașovul a devenit unul din cele mai scumpe orașe din România pentru cei care visează să-și cumpere o…
În acest an, Black Friday, cel mai așteptat eveniment de reduceri, va avea loc pe 8 noiembrie 2024, o săptămână…
Deși proiectul amenajării benzilor dedicate nu a fost finalizat în totalitate, pe strada Lungă, unde luna trecută s-a turnat un…
Businessul CarmOlimp a fost înfiinţat în 1993, în oraşul Victoria, din judeţul Braşov, de către familia Şoneriu. În 2004, reprezentatul…
Principalele orașe din România în care locuitorii consideră că transportul în comun este accesibil sunt Brașov, Târgoviște și Sibiu, conform…
2 comentarii
Ma indoiesc ca le verifica cineva dozajul probelor ; dau cu apa de ploaie, ca jnapanii la gripa aviara si isi pun mastile de ochii lumii… E TZEAPA !
Este laudabil faptul ca municiplitatea intreprinde actiuni de dezinsectie in orasul nostru. Echipamentele utilizate, manuale sau instalate pe masini pot fi eficiente pentru dezinsectia strazilor si a parcurilor.
In schimb in cartierele cu zone foarte intinse de vegetatie cum este de exemplu cartierul Stupini (unde exista in plus si zone cu luciu de apa in care se inmultesc tantarii) echipamentele manuale sau instalate pe masini nu pot fi eficiente(nu pot acoperi aceste suprafete intinse). Pentru aceste zone ar trebui folosita aviatia utilitara asa cum era folosita inainte de 1989 si cativa ani dupa revolutie.
Totodata, consider ca nu se poate cere direct cetatenilor sa intreprinda activitati de dezinsectie a spatiilor exterioarea, intrucat nu au nici echipamentele si substantele adecvate necesare si nu sunt calificati pentru aceasta activitate, in consecinta existand riscul de aparitie a unor accidente prin intoxicare sau poluare a mediului.
Cu respect
ing. Roman Radu