Stiri Brasov

Primul termen de judecată în dosarul pentru construcția terminalului aeroportului: 24 iulie

După ce firma Construcții SA Sibiu a acționat în instanță decizia Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor în dosarul licitației pentru terminalul aeroportului de la Ghimbav, pentru care fusese desemnată câștigătoare, Curtea de Apel a fixat primul termen de judecată. Astfel, pe 24 iulie, magistrații vor analiza dacă cererea acesteia este înetemeiată și dacă licitația va fi reluată în conformitate cu solicitările de reanalizare ale CNSC sau se va semna contractul de lucrări cu sibienii, iar aceștia se vor apuca de treabă.

„Continuăm demersurile pe toate planurile pentru realizarea aeroportului de la Ghimbav. Procedurile de achiziție actuale, care permit mult prea ușor depunerea contestațiilor și formularea de acțiuni în instanță, ne cauzează întârzieri în calendarul de implementare a proiectului, însă vrem să-i asigurăm pe brașoveni că nu ne lăsăm descurajați. Mergem mai departeși parcurgem cu atenție și rigurozitate toate etapele prevăzute de elgislația în vigoare, astfel încât să ducem la bun sfârșit acest proiect vital pentru comunitatea județului”, a precizat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea.

CNSC a analizat și s-a pronunțat cu privire la contestația înaintată de către Asocierea BOG’ART SRL – SC UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA, în cazul licitației pentru construcția terminalului Aeroportului de la Ghimbav, unde CJ Brașov a desemnat câștigătoare compania Construcții SA din Sibiu. Contestația a fost admisă în ceea ce privește detalierea de către ofertanți a echipamentelor de securitate specifice fucnționării aeroportului, solicitate prin caietul de sarcini, dar pe 12 iulie, Construcții Sibiu a acționat decizia în instanță. „Noi nu am contestat raportul CNSC și avem deja o alternativă, și avem toate avizele de la Autoritatea Națională de Achiziții Publice, atât din punct de vedere tehnic, cât și financiar. Le vom prezenta public pentru a se vedea că noi am făcut toate lucrurile legal, sub supravegherea specialiștilor în domeniul achizițiilor publice”, a punctat Veștea.

Construcția terminalului aeroportului a ajuns la faza de proces la Curtea de Apel, deși CNSC dăduse un verdict

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*