Stiri Brasov, Timp liber

Eclipsă de Lună vizibilă din Brașov. Cea mai spectaculoasă parte a fenomenului se va produce începând cu ora 23.00

În noaptea de marți spre miercuri se va produce o eclipsă parțială de Lună care va fi vizibilă în totalitate în România, în cazul în care cerul va fi senin, dar aceasta va putea fi văzută și printre nori, conform reprezentanților Observatorului Astronomic „Vasile Urseanu”. Între orele 23.00 și 02.00 se va produce cea mai spectaculoasă parte a fenomenului, aclipsa având loc exact la 50 de ani de la lansarea misiunii Apollo 11, pe 16 iulie 1969.

Când Luna se va afla aproape de orizontul de sud-est, eclipsa va începe, acest lucru întâmplându-se la ora 21.44. Ea va intra în umbra Pământului începând cu ora 23.00, moment în care schimbările pe discul selenar vor putea fi observate. Potrivit reprezentanților observatorului, partea din dreapta a discului va deveni mai strălucitoare.

La ora 00.21 se va produce momentul de maxim, partea de sus a discului Lunii fiind mai roșie decât cea de jos, întrucât mai mult de 50% din discul selenar se află în umbra Pământului. Pentru că partea de jos a acestuia se află în penumbră, va avea o strălucire mai mare.

La ora 02.00 Luna va ieși din umbră, iar la 03.18 eclipsa se va termina. În dreapta Lunii, pe tot parcursul fenomenului, se vor afla planeta Saturn și o constelație în formă de casă, Sagittarius. Din păcate însă, planetariul de la Brașov nu are telescop, însă eclipsa va putea fi observată  cu ochiul liber.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*