Stiri Brasov

Pensionarul care a tăiat pomul, ca să culeagă vișinele, a fost găsit de polițiștii locali. În loc de dulceață, s-a ales cu o amendă de 1.000 de lei

După ce pe retelele de socializare a circulat un filmuleț cu un varstnic care a decis sa taie pomil pentru a culege vișinele, polițiștii locali s-au autosesizat si fapta nu a rămas nepedepsită.

“În urma unei sesizări primită în dimineața zilei de 15.07.2019 și a unor imagini apărute pe o pagină de socializare, polițiștii locali s-au deplasat la adresa indicată în conținutul acesteia și au stabilit că în urmă cu o săptămână o persoană a tăiat un pom fructifer din gradina blocului unde locuiește. Persoana în cauză a fost identificată și sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei. Totodată, aceasta și-a luat angajamentul că în toamna acestui an va planta un puiet de pom fructifer în locul celui tăiat”, au precizat oficialii Poliției Locale Brașov.
Cu această ocazie, Poliția Locală Brașov le reamintește cetățenilor orașului că toaletarea arborilor de pe raza municipiului se pot face doar în anumite condiții, conform HCL 153/2010 (Regulamentul privind stabilirea normelor locale unitare de protecţie a spaţiilor verzi, organizarea, dezvoltarea şi întreţinerea acestora pe teritoriul municipiului Braşov). Astfel, tăierile de arbori și arbuști de pe domeniul public și privat al municipiului Brașov se avizează doar de către Serviciul Amenajare Zone de Agrement din cadrul Primăriei Municipiului Braşov, prin inspectorii de specialitate. De asemenea, potrivit normativului amintit, sancţiunile pentru tăierea sau toaletarea ilegală a arborilor sunt aplicate de către Poliţia Locală Braşov. Așadar, sancţiuni pentru aceste fapte sunt între 200 lei şi 1000 lei (pentru persoane fizice) şi între 1.000 şi 5.000 lei (pentru persoane juridice).

Sesizări se pot face la la numărul de telefon 0268.954 (24 de ore din 24, 7 zile din 7), pentru ca dispecerul de serviciu să trimită un echipaj, care poate lua măsurile legale, dacă acestea se impun. De asemenea, vă puteți adresa și în scris solicitările, sesizările ori reclamațiile la adresa de e-mail dispecerat@politialocalabrasov.ro sau ele pot fi depuse la Registratura instituției cu sediul în strada Nicolae Bălcescu nr. 62-64.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Noutăți din Brașov ⋆ zoso blog

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*