Economic, Stiri Brasov

Schaeffler România a atins deja numărul de 5.000 de angajați în fabrica de la Brașov

La finalul lunii iunie, Schaeffler România a atins un nou record, de data acesta din perspectiva resurselor umane, echipa ajungând la numărul impresionant de 5000 de angajați activi. Acest lucru poziționează fabrica de la Brașov în rândul celor mai mari companii la nivel local, cât și în rândul celor mai mari locații de producție din cadrul grupului. Rezultatele excepționale, calitatea produselor realizate, cât și distincțiile și premiile venite din partea clienților de renume la nivel mondial, au fost motive concrete pentru care concernul a susținut creșterea continuă a fabricii de la Brașov. 

 

Compania a fost înființată în anul 2002 la Brașov, sub numele de Ina Schaeffler (redenumită în anul 2006 ca Schaeffler România), începându-și activitatea într-o hală închiriată din Uzina „Tractorul”, cu aproximativ 100 de angajați. Dezvoltarea companiei Schaeffler România s-a făcut etapizat, începând cu anul 2004, când compania a pus piatra de temelie în noua locație din Cristian și a demarat fabricația în prima hală de producție. Proiectul prevedea realizarea unei fabrici cu 3 hale de producție și cu o suprafață totală de 55.000 mp. Astăzi, după o investiție ce depășește 600 milioane euro, locația ocupă o suprafață construită pe aproximativ 100.000 de metri pătrați și își desfășoară activitatea în 6 hale de producție.

„A fost nevoie de mai bine 188 de luni calendaristice, de peste 17 ani de activitate, de sute de milioane de ore de lucru și de mii de provocări acceptate, pentru ca Schaeffler România să ajungă la numărul impresionant de 5000 de angajați activi. Acest lucru demonstrează faptul că Schaeffler este o companie extrem de prezentă și activă pe plan local, oferind o paletă largă de oportunități, în ceea ce privește locurile de muncă și programele de școlarizare și recalificare. Totodată, folosind cele mai noi tehnologii și investind în continuu în dezvoltarea profesională a angajaților, compania a demonstrat că echipa sa realizează performanțe de top”, spun reprezentanții companiei.

 

 Schaeffler este considerat furnizor de top pentru domeniul Industrie și Automotive. La nivel de grup, Schaeffler România deține statutul de top-expert în domeniul producției rulmenților de mari dimensiuni, având una dintre cele mai moderne forje din Europa.

Schaeffler România se află printre angajatorii de top, reieșind în multe studii de specialitate drept „preferred-employer”. Compania  a inițiat și a implementat, alături de alte companii de renume din zona Brașovului, alături de autorități și instituții publice, Școala Profesională Germană Kronstadt, prima școală cu sistem dual din România.

Fabrica deține unul dintre cele mai performante Centre de Inginerie din Grup, iar anul trecut a așezat piatra de temelie pentru unul dintre cele mai moderne Centre de Testare. În fiecare an, peste 1000 de elevi, studenți, masteranzi și profesori sunt implicați în programele educaționale derulate de Schaeffler România. Specialiștii companiei au obținut peste 200 de patente înregistrate, în perioada 2006-2018

„Mulțumim celor 1400 de doame și domnișoare, cât și celor 3600 domni care își desfășoară astăzi activitatea în Schaeffler România și care îți aduc contribuția în mod constant la rezultatele de top ale companiei. Mulțumim celor 1725 de angajați, care au o vechime mai mare de 10 ani în cadrul companiei, pentru faptul că au demonstrat loialitate și angajament față de fabrica de la Brașov. Mulțumim celor aproximativ 4100 angajați care lucrează în zona de producție, cât și celor 900 de angajați care lucrează în departamentele suport, pentru că împreună demonstrează eficiență, calitate, pricepere și implicare. Mulțumim celor peste 650 de elevi ai Școlii Profesionale Germane Kronstadt pentru faptul că au ales Schaeffler România pentru a-și desfășura stagiul de practică, o mare parte dintre aceștia devenind ulterior angajați ai companiei”, mai spun reprezentanții firmei.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*