Economic, Stiri Brasov

Ritmul angajărilor din Brașov s-a redus. Doar 30 de noi locuri de muncă au fost create în luna mai

Datele Direcției Județene de Statistică Brașov cu privire la evoluția numărului de angajați în luna mai sunt cel puțin ciudate, în condițiile în care proprietarii de business-uri sunt în continua căutare de forță de muncă.. Practic, efectivul angajaților a urcat cu doar 30 de persoane în luna mai, la 192.984 de persoane. Față de luna mai a anului trecut, numprul angajaților a urcat cu 3.382 de persoane.

Judeţul Braşov se menţine pe locul al patrulea din ţară, dacă luăm în considerare numărul total al salariaţilor, după municipiul Bucureşti şi judeţele Cluj şi Timiş.

Câştigul salarial mediu nominal brut a fost în luna mai 2019 la nivelul judeţului Braşov de 4.767 lei, mai mic cu 38 lei (0,8%) comparativ cu luna precedentă si mai mare cu 477 lei (+11,1%) fata de luna corespunzatoare din anul precedent.  

Câştigul salarial mediu nominal net a fost în luna mai 2019 la nivelul judeţului Braşov de 2.891 lei, mai mic cu 29 lei (1,0%) faţă  de luna precedentă  şi mai mare cu 307 lei (+11,9%) comparativ cu luna corespunzatoare a anului anterior .

Peste media județului s-a câștigat în industrie și construcții (2.938lei), în timp ce sub media județului s-au clasat câștigurile din agricultură, silvicultură şi pescuit (2.559 lei) şi servicii (2.867 lei).

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*