Social, Stiri Brasov

Rezultatele repartizării computerizate au fost publicate. La „Meșotă” s-a intrat cel mai greu

Absolvenții de clasa a VIII-a pot afla la ce liceu au fost repartizați, în urma rezultatelor obținute la evaluarea națională. Ministerul Educației a afișat rezultatele de la admiterea la liceu, iar rezultatele de la Brașov pot fi accesate aici.

După repartizarea computerizată, între 15 și 18 iulie, are loc depunerea dosarelor de înscriere la liceu. Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Colegiul Național Ioan Meșotă a fost, anul acesta, cel mai greu de „accesat”, ultima medie admisă fiind de 9,04, la profilul „Filologie”. La „Șaguna”, ultima medie admisă a fost de 8,76, la profilul „Științe ale Naturii”. La Colegiul Național de Informatică ‘Gr. Moisil’, ultima medie admisă a fost de 8,94, în timp ce la Unirea s-a intrat și cu 7,72.

La Liceul Andrei Mureșanu, ultima medie admisă a fost de 8,49, iar la Honterus, la disciplinele umaniste, s-a intrat și cu 6,49. La Colegiul de Științe ale Naturii ‘Emil Racoviță’, ultima medie admisă a fost de 8,08 la profilul „Științe Sociale”, iar la Colegiul de Științe ‘Grigore Antipa’ ultima medie de admitere a fost 8.00 la „Protecția Mediului”.

Au mai rămas nerepartizate 69 de locuri, cele mai multe la Aprily Lajos – 21.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*