Economic, Stiri Brasov

Începând de luni, brașovenii se pot înscrie la a treia sesiune a programului „Rabla pentru electrocasnice”. Vouchere de până la 400 de lei pentru televizoare, frigidere sau mașini de spălat

Persoanele fizice se pot înscrie în programul „Rabla pentru electrocasnice”, începând de luni, bugetul acestuia fiind de 20 de milioane de lei, sumă rezultată din neutilizarea voucherelor în termenul de valabilitate, dar și a diferențelor provenite din modificarea eficienței energetice a echipamentelor aprobate.

„Începând de luni, 15 iulie 2019, ora 10:00, Administraţia Fondului pentru Mediu pune la dispoziţia persoanelor fizice suma de aproximativ 20 de milioane de lei, pentru noi înscrieri în cadrul Programului Rabla pentru electrocasnice, sumă rezultată din neutilizarea voucherelor în termenul de valabilitate, precum şi diferenţele provenite din modificarea eficienţei energetice a echipamentelor aprobate de la o clasă superioară la o clasă inferioară, la cererea beneficiarului”, informează Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Finanțarea în cadrul acestui program se acordă sub formă de vouchere care se utilizează pentru a achiziționa echipamente electrice și electronice de uz casnic. În anul 2019, suma inițială alocată a fost de 40 milioane de lei în cadrul celor două ediții desfășurate în zilele de 24 mai și 18 iunie, acordându-se vouchere în valoare de 20 de milioane de lei.

Finanţarea se va acorda sub formă de vouchere, pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează:

200 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++;
300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++;
300 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A++;
400 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A+++;
400 lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţa energetică la răcire (A+++/ A++);
300lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A++;
400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A+++.
200 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A şi A+;
400 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A++ şi A+++.

În plus, în cazul în care un consumator predă un echipament vechi și achiziția unui televizor cu eficiența energetică A și A+, acesta va primi un voucher în vloarea de 200 de lei, iar pentru un aparat similar, dar cu eficiența energetică A++ și A+++, suma va crește la 400 de lei.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*