Stiri Brasov, Turism

Din august, Cetatea Făgăraș intră în șantier. Accesul turiștilor va fi permis și printre schele, tocmai pentru a vedea ce înseamnă restaurarea unei astfel de fortărețe

Edilii făgărășeni au obținut încă din 2017 o finanțare nerambursabilă în vederea restaurării cetății. După o licitație care a durat aproximativ un an, contractul a fost smenat abia în luna aprilie 2019 SC Construct SRL din Timișoara.

După ce s-a realizat partea de proiectare, s-a ajuns și la partea de deschidere a șantierului. După cum ne-a declarat primarul Gheorghe Sucaciu, la sfârșitul acestei luni ar urma să fie instalată organizarea de șantier, iar de luna viitoare muncitorii să se apuce de treabă. Lucrările ar urma să se deruleze pe o perioadă de 5 ani, timp în care obiectivul va rămâne deschis vizitatorilor. „Am decis să facem organizarea de șantier în partea de Nord a Cetății, tocmai pentru a nu bloca intrarea turiștilor, iar obiectivul să rămână deschis vizitării și pe perioada șantierului. Vrem ca turiștii să vadă intervențiile care se efectuează”, a explicat primarul.

Ce lucrări se vor efectua

Proiectul „Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural al municipiului Făgăraș – Cetatea Făgărașului” presupune lucrări de consolidare, restaurare conservare și punere în valoare a întregului ansamblu arhitectural; regularizarea malurilor lacului și implicit lățirea luciului de apă; construirea unui pod din lemn pe latura de est cu mecanism de ridicare, realizarea unor poduri de acces pe laturile de sud și nord; amenajarea circuite de vizitare atât în exterior cât și în interior, precum și a unor alei pietonale și locuri de belvedere și de odihnă. Proiectul a demarat cu întârziere, deoarece licitația a fost suspendată o perioadă, pentru că a fost nevoie de realizarea descărcării arheologice.

Valoarea totală a lucrărilor este de 18,96 milioane de lei, iar pentru acestea Primăria Făgăraș a obținut din 2017 o finanțare nerambursabilă, proiectul urmând să se deruleze pe o perioadă de 30 de luni, în conformitate cu angajamentul luat în fața Uniunii Europene.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*