Stiri Brasov

Construcția terminalului aeroportului a ajuns la faza de proces la Curtea de Apel, deși CNSC dăduse un verdict

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a analizat și s-a pronunțat cu privire la contestația înaintată de către Asocierea BOG’ART SRL – SC UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA, în cazul licitației pentru construcția terminalului Aeroportului de la Ghimbav, unde CJ Brașov a desemnat câștigătoare compania Construcții SA din Sibiu. Contestația a fost admisă în ceea ce privește detalierea de către ofertanți a echipamentelor de securitate specifice fucnționării aeroportului, solicitate prin caietul de sarcini.

CJ speră că judecarea se va face până la final de lună

Astăzi însă, în ultima zi admisă pentru formularea unor eventuale plângeri, SC Construcții SA a depus o plângere la Curtea de Apel Brașov împotriva Deciziei CNSC, solicitând totodată suspendarea procedurii de atribuire până la soluționarea respectivei plângeri. „Prioritatea Consiliului Județean Brașov o constituie demararea cât mai urgentă a unui contract de lucrări, astfel încât Terminalul de pasageri să fie construit la timp, fără întârzieri date de procese având ca obiect contestații, procese al căror termen de finalizare nu poate fi anticipat. În consecință Comisia de licitație a decis să nu conteste Decizia CNSC, ci să o pună în aplicare și a demarat procedurile de reanalizare a ofertele tehnice ce fac referire la echipamentele de securitate. Chiar dacă ne aflăm în perioada vacanței judecătorești, acest gen de plângeri se soluționează de către instanțele competente și în această perioadă, motiv pentru care avem speranța ca primul termen de judecată să fie stabilit de către instanță până la sfârșitul lunii iulie. Între timp, Consiliul Județean Brașov va continua demersurile necesare aplicării Deciziei CNSC, astfel încât să scurtăm cât se poate de mult orice termen ce ar putea decala încheierea procedurii de achiziție și în urma unei sentințe definitive a instanței privind plngerea menționată să putem semna contractul de proiectare și execuție a viitorului Terminal de pasageri”, a precizat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Era destul de evident ca vecinii din sibiu nu doresc ca brasovul sa aiba un aeroport. Era previzibil acest curs.

  2. Pingback: Primul termen de judecată în dosarul pentru construcția terminalului aeroportului: 24 iulie - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*