Stiri Brasov

CJ Brașov investește 2,17 milioane de euro într-un drum pentru aeroport. Costurile aproape s-au dublat, după ce au crescut prețurile la manoperă și bitum

În ședința de ieri, consilierii județeni au aprobat noul preț pe care administrația județeană ar urma să-l plătească pentru a construi un drum tehnologic perimetral şi de acces la echipamentele de radionavigaţie de la Aeroportul Ghimbav. Valoarea contractului aproape s-a dublat, respectiv de la aproximativ 6 milioane de lei la 10,3 milioane de lei cu tot cu TVA, respectiv 2,17 milioane de euro, președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, precizând că această majorare de cost se datorează pe de o parte creșterii costurilor pentru manoperă în conformitate cu prevederile OUG 114/2018,dar și ale bitmului. „Odată cu apariţia OUG 114 din 2018, preţurile pentru manoperă   şi cele ale materialelor necesare construcţiei drumurilor au crescut. În aceste condiţii a fost nevoie de aprobarea unor noi indicatori tehnico economici aferenţi unor astfel de proiecte, prin care să stabilim preţuri corecte, astfel încât să nu fum puşi în situaţia de a organiza licitaţii la care să nu se prezinte nimeni. Din ce am înţeles, și preţul bitumului a crescut cu 300% ”, a punctat preşedintele CJ Braşov.

În conformitate cu documentația tehnică, drumul perimetral va avea o lungime de 7,1 km, iar lungimea totală a reţelei de drumuri de acces la echipamentele de readionavigaţie va fi de 3,1 km. După ce se va atribui contractul de lucrări, aceste amenajări ar urma să fie definitivate în cel mult patru luni.

De altfel, aleșii județeni au decis să majoreze și consturile pentru reabilitarea DJ 109 Beclean-Luţa-Ludişor, după ce a fost scos la licitație, dar nu s-a prezentat nici un ofertant, din cauza prețului neatractiv. Astfel, costul lucrărilor a fost majorat de la 29.145.171 lei, cu TVA, la 32.761.590 lei, cu tot cu TVA.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*