Economic, Stiri Brasov

Brașovenii de la Sika România au primit avizul Concurenței pentru preluarea Arcon Membrane

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care grupul elveţian Sika a achizţionat la finalul anului trecut compania Arcon Membrane, deţinută de antreprenorul Ioan Ţiţeiu, cel care controlează producătorul de materiale de construcţii Arcon.

„În urma a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, precizează autoritatea de concurenţă.

Producătorul elveţian de materiale de construcţii Sika are două unităţi de producţie în România, una de aditivi pentru betoane, la Braşov, şi una de mortare şi adezivi speciali pentru construcţii, în localitatea Căpuşu Mare, din judeţul Cluj.

Fabrica din Braşov are o producţie de 10.000 de tone pe an, iar cea din Cluj produce 50.000 de tone pe an de mortare şi adezivi, atât pentru sectorul industrial, cât şi pentru cel rezidenţial.

Compania aproape şi-a dublat afacerile de pe piaţa locală în ultimii cinci. Astfel, rezultatul din 2018 s-a situat la circa 160 de milioane de lei (35 mil. euro). Grupul Sika are subsidiare în 101 ţări din întreaga lume şi peste 200 unităţi de producţie. În 2017, cei peste 18.000 de angajaţi Sika au realizat o cifră de afaceri de 6,25 miliarde de franci elveţieni.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*