Stiri Brasov

Transbus Codreanu a introdus curse la preț promoțional pe traseele metropolitane operate de către RATBV

După ce RATBV a început să opereze mai multe rute în zona metropolitană, unul dintre foștii operatori care a asigurat transportul pe aceste trasee, Transbus Codreanu, a luat decizia să reducă tarifele pentru cursele sale de pe aceste rute. De exemplu, o cursă până la Cristian costă doar 1,5 lei, spre Sânpetru – 2 lei, iar spre Bod – 3 lei. De altfel compania a deschis și o serie de acțiuni în instanță pe tema introducerii acestor trasee de către Asociația Metropolitană de Transport Brașov.

În primul rând solicităm emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care să se suspende aplicarea hotărârii de Consiliu Judeţean din 20 iunie, prin care a fost actualizat Programul judeţean de transport public de persoane prin curse regulate 2014 – 2019, având în vedere că a fost aprobată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 51 din 26 iunie 2019. Guvernul a decis prelungirea programele de transport până la data de 30 iunie 2023. Pentru ruta Braşov-Bod-Sânpetru, am primit, în data de 30 iunie 2019, de la ARR, o prelungire a licenţei de transport până la data de 30 iunie 2023. În momentul în care au fost semnate contractele de delegare de gestiune cu primăriile, pentru cele trei trasee s-au folosit de o interpretare a legii, cu care noi nu suntem de acord”, a declarat pentru bzb.ro patronul firmei de transport, Constantin Codreanu.
Pe lângă scoaterea din programul de transport a rutelor amintite, Codreanu contestă şi faptul că, prin acelaşi act normativ, au fost desfiinţate staţiile de tranzit din Cristian (pentru traseul Braşov – Moieciu) şi Ghimbav (pentru cursele Braşov – Făgăraş şi Braşov – Dumbrăviţa). Dacă un om vrea să meargă din Cristian la Moieciu, trebuie să vină cu RATBV până la Braşov. În aceeaşi situaţie sunt şi călătorii care vor să meargă de la Ghimbav la Făgăraş sau Dumbrăviţa. De altfel, dacă se acordă o licenţă pentru un traseu nou, aceasta nu se poate suprapune mai mult de 50% peste un traseu existen în conformitate cu legislația actuală. Și în cazul traseului Braşov – Cristian este încălcată această prevedere, având în vedere că există o licenţă pentru Braşov – Râşnov”, a mai explicat omul de afaceri.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Dl. Codreanu ar trebui sa isi schimbe autobuzele din anul 1900 toamna prima oara si sa invete soferii cum sa se poarte si sa taie bilete, iar dupa aia sa conteste noile curse RATBV. Excelenta este concurenta !

  2. Ben Zeen Koot

    Mori Codreanu!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*