Social, Stiri Brasov

Peste 20 de luni, brașovenii din cartierul Astra își vor putea duce copiii la o nouă creșă. Edilii iau în calcul și extinderea creșei din Craiter

Zilele viitoare, Primăria va emite ordinul de începere a lucrărilor pentru construcția noii creșe de pe strada Apollo, după ce a fost definitivată partea de proiectare. Aceasta va avea 80 de locuri și în incinta sa va funcționa și sediul Serviciului Public Administrare Creșe. „Proiectul tehnic a fost finalizat, va fi o creșă de 80 de locuri, care, la etaj, va găzdui sediul Serviciului Public Administrare Creșe. Normativele impun reguli foarte restrictive în domeniu, astfel încât nu putem utiliza pentru creșă decât parterul, aceasta fiind o obligație legală. Zilele acestea am discutat cu constructorul și cu conducerea creșei, se va face organizare de șantier și împrejmuirea terenului și vor începe lucrările“, a declarat viceprimarul. Lucrările ar urma să fie finalizate în 20 de luni, de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Creșa va fi construită pe un teren de 5.535 mp, care a fost dat în administrarea Serviciului Public de Administrare Creşe Braşov. Potrivit viceprimarului, clădirea va avea demisol, parter și etaj, o amprentă la sol de 1.064 mp și o suprafață desfășurată de 2734,15 mp. Normativele privind construcția și funcționarea creșelor noi prevăd 20 mp spațiu pentru fiecare copil și obligația de a amenaja creșa doar la parter. Din acest motiv, noua creșă va avea 80 de locuri, având toate spațiile destinate copiilor la parter. La demisol vor fi organizate spațiile tehnice și anexele, iar la etaj vor fi birourile SPAC, care funcționează în prezent într-un imobil de pe Str. Mecanicilor Nr.7, unde se află și o creșă. Prin construcția noului imobil nu numai că vor fi disponibile cele 80 de locuri prevăzute în proiect, ci va fi posibilă și extinderea creșei de pe Mecanicilor, în spațiile de la parter în care se află în prezent birourile SPAC.

În spațiul din curte vor fi amenajate locuri de joacă destinate copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani – cu leagăne, tobogane și alte elemente adaptate categoriei de vârstă vizate – pavate cu pavele de cauciuc, conform normativelor în vigoare, precum și spații verzi. Finanțarea este de 10 milioane lei, din care 7,4 milioane lei reprezintă contribuția Municipiului Brașov, de la bugetul local, iar restul sunt fonduri nerambursabile atrase prin Programul Operațional Regional – Axa 4.4.

Urmează creșa din Tractorul

În acest moment, primăria mai are un proiect de construcție a unei creșe noi, în Tractorul, pe un teren donat de un dezvoltator imobiliar. Proiectul este în faza elaborării studiului de fezabilitate. În prezent, în municipiul Brașov funcționează 8 creșe, cu un total de 805 locuri, și sunt înregistrate peste 500 de cereri aflate în așteptare. Numărul mare de cereri este şi cauzat de lipsa creşelor din localităţile din zona metropolitană.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*