Stiri Brasov, Turism

Urșii dau târcoale Cetății Râșnov! Au fost organizate mai multe goane, dar animalele se întorc pentru a căuta de mâncare

Având în vedere că vizitele urșilor în orașul Râșnov sunt tot mai dese, autoritățile locale au luat măsuri, conducerea Ocolului Silvic din Râșnov a început procedurile birocratice pentru relocarea animalului, așa cum prevede legislaţia în domeniu că trebuie acţionat în cazul urșilor care nu au fost agresivi. „Dosarul a fost transmis instituţiilor competente din Brașov, apoi, după obţinerea avizelor de la acestea, documentaţiile vor fi înaintate Ministerului Mediului, care își dă acordul final”, a declarat șeful Ocolului Silvic din Râșnov, Puiu Gheorghe. Măsura a fost luată în contextul în care la acest sfârșit de sătămâna în zona Valea Cetății vor fi organizate o serie de evenimente cu prilejul Zilelor Orașului, iar animalele sălbatice își cam face veacul în fiecare seară prin această zonă.

Pe lângă aceste demersuri, reprezentanţii autorităţilor locale din Râșnov au luat și alte măsuri pentru a-i ţine departe pe urși de casele râșnovenilor. „Având în vedere că aceste animale își fac apariţia seara, gunoiul este ridicat până la ora 19.00, astfel încât animalele să nu mai găsească hrană”, a declarat primarul Râșnovului, Liviu Butnariu.

Goanele nu prea mai au efect

Pentru a ţine urșii la distanţă de oraș, reprezentanţii Ocolului Silvic Râșnov au organizat, în acest an, mai multe „goane de împingere” (alungarea urșilor în pădure). „La Ocolul Silvic avem angajate două persoane de specialitate, respectiv un inginer silvic și un paznic de vânătoare. În cursul anului 2017, aceștia au efectuat 41 de goane de împingere și au capturat de două ori un urs care s-a întors de fiecare dată, astfel că a fost recoltat în luna decembrie a aceluiași an. În anul 2018, au fost efectuate 30 de goane de împingere. În același an, pentru recoltarea unui urs a fost depusă de două ori documentaţia, însă acordul nu a fost primit. Anul acesta, au fost efectuate deja 15 goane de împingere”, a declarat șeful Ocolului Silvic Râșnov. De altfel, goana de împingere este singura măsură ce poate fi luată de autorităţile locale.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*