Economic, Stiri Brasov

O firmă brașoveană va livra Romsilva 140 de mașini de teren de 1,5 milioane de euro

Romsilva a cumpărat nu mai puţin de 140 de maşini de teren 4×4, una din cele mai mari achiziţii de acest fel realizate în ultimii ani de o regie de stat. Valoarea contractului depăşeşte 1,5 milioane de euro, bani care vor merge către Auto Novex SA, un distribuitor Ford din Braşov. Cele 140 de jeepuri fac parte dintr-un plan de achiziţie mai amplu al Romsilva, care şi-a bugetat pentru anul acesta aproape 10 milioane de euro pentru înnoirea întregului său parc său auto. Achiziţia regiei naţionale a pădurilor vine în contextul în care Guvernul încearcă disperat să acopere un deficit bugetar uriaş, de şapte miliarde de lei.

Regia Naţională a Pădurilor Romsilva RA a atribuit pe 21 iunie 2019 un contract pentru „furnizare autoturisme de teren, inclusiv servicii de asigurare obligatorie (RCA) şi servicii de asigurare facultativă (CASCO)”. Durata contractului este de 24 de luni şi presupune achiziţia a 140 de maşini 4×4, cu o valoare finală de 1.573.290 de euro, fără TVA, iar câştigătoare a fost desemnată Auto Novex SA, un dealer Ford din Braşov.

Toate cele 140 de jeepuri trebuie să aibă aceeaşi culoare: albastru, gri, negru sau maro

Potrivit caietului de sarcini al licitaţiei iniţiate chiar de Crăciun, pe 25 decembrie 2018, jeepurile trebuie să aibă următoarele caracteristici tehnice minime obligatorii: capacitate cilindrică max. 1.600 cm, putere minim 110 CP, combustibil motorină, volum rezervor minim 45 l, 5 locuri, gardă la sol de minim 165 mm, minim 4 uşi, lungime minim 4.050 mm, ABS cu EBV şi asistenţă la frânarea de urgenţă, control electronic al stabilităţii, computer de bord, sistem multimedia, direcţie asistată etc.

La licitaţie au participat trei firme: câştigătoarea Auto Novex SA, dar şi asocierea condusă de Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Serv, din care mai făcea parte Cargo Business Logistic. Interesant este că Electrica Serv s-a înscris într-o licitaţie pentru furnizarea de maşini, deşi este filiala de întreţinere şi service energetice a companiei de stat Electrica SA. Revenind la firma câştigătoare, Auto Novex SA este deţinută de Victor Terzea şi a raportat pentru anul 2018 o cifră de afaceri de 29 milioane lei, cu un profit net de 360.000 lei, 23 de angajaţi, precum şi datorii de 6,4 milioane de lei.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*