Imobiliare, Stiri Brasov

După ce au vândut o bucată din fostul IUS către Kaufland, austriecii de la Immofinanz negociază cu un dezvoltator imobiliar vânzarea celorlalte 4,8 hectare

Austriecii de la Immofinanz au anunșat că se află în discuții cu un dezvoltator imobiliar pentru vânzarea terenului de 48.000 de metri pătrați care a rămas disponibil pe fosta platform IUS SA după vânzarea suprafeței de 12.000 de metri pătrați către germanii de la Kaufland.

Kaufland a plătit 17,733 milioane de lei (aproximativ 3,8 milioane de euro) pentru un teren de 12.713 metri pătrați. Terenul a fost dezmembrat din suprafața de 6,1 hectare care era deținut de austriecii de la Immofinanz, care intenționau să realizeze aici un strip mall, sub brandul Stop.Shop. Ideea a fost abandonată de austrieci care s-au plâns că durează prea mult procedura de obținere a autorizașiei de construcție.

Practic, Kaufland a plătit aproape 1.395 de lei pe fiecare metro pătrat achiziționat de la austrieci, adică 300 de euro/mp.

Austriecii de la Immofinanz achiziționaseră în 2004 – 2005 platforma IUS pentru 2,6 milioane de euro, adică 42 de euro/mp, adică de 7 ori mai puțin decât au vândut..

În 2009, Immoeast (fosta denumire a Immofinanz) a preluat compania European Future Group, care deţinea, prin EFG Urban Achiziţii, terenul societăţii IUS SA de pe strada Hărmanului. Austriecii planificau inițial  dezvoltarea unui proiect mixt cu o suprafaţă de 150.000 de metri pătraţi, format din mall, hotel, centru de afaceri şi locuinţe, în urma unei investiţii anunţate de 240 de milioane de euro.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*