Social, Stiri Brasov

Peste o mie de alergători, așteptați să fugă pentru Hospice. Ultramaratonistul Robert Hajnal va alerga 12 ore pe bandă

Peste o mie de alergători sunt așteptați la startul celei de-a 11-a ediții a crosului Aleargă TU pentru EI, powered by Miele, pe 13 iulie, pe Aleea de Sub Tâmpa. Cursele se vor desfășura pe toată durata zilei și sunt deschise pentru toate categoriile de vârstă și experiență în alergare. Din fondurile strânse în urma evenimentului reprezentanții HOSPICE Casa Speranței și-au propus să acopere costurile pentru 300 de zile de spitalizare pentru persoanele cu boli incurabile.

Crosul HOSPICE este mai mult decât o competiție, este un eveniment în jurul căruia vibrează întreaga comunitate. Îi redescoperim cu bucurie în fiecare an pe cei care aleargă cu gândul la cineva drag, pe cei care se înscriu prima oară într-o cursă, motivați de dorința de a ajuta, pe alergătorii care revin an de an pentru că le-a plăcut tot ce am simțit împreună. Iar pentru ca toate acestea să se întâmple, suntem privilegiați să avem parteneri și voluntari care au răspuns fără ezitare atunci când le-am propus să fim alături în această cursă a solidarității”, a declarat Mirela Nemțanu, directorul executiv al fundației HOSPICE Casa Speranței.

Sponsorul principal al ediției din acest an, compania Miele, susține pentru al șaselea an consecutiv crosul HOSPICE.

Am crezut și am investit în acest proiect drag nouă, fiind parteneri fideli asociați cauzei. Și anul acesta suntem uniți de același scop – susținerea pacienților Hospice. Le suntem alături și le dăruim speranță în lupta cu bolile incurabile. Impactul emoțional pozitiv pe care îl au acţiunile asupra tuturor celor implicaţi ne motivează să continuăm: bucuria de a dărui, sentimentul de a fi util, implicarea concretă în viaţa comunităţii” susține Aurelia Florea, HR & Procurement Director Miele.

La ediția din acest an a crosului, peste 50 dintre pacienții HOSPICE au ales să participe la Cursa Speranței, o cursă simbolică dedicată tuturor celor au alergat până acum pentru ei.

Inspirat de povestea copiilor și adulților îngrijiți de HOSPICE Casa Speranței, ultramaratonistul Robert Hajnal va intra și el într-o cursă specială: 12 ore de alergare pe bandă, la capătul cărora speră să stabilească un record național.

Îi invit pe toți cei care vor să scriem împreună povestea acestei alergări să-și rezerve un loc pe bandă alături de mine, să transmitem toată pasiunea și energia noastră din alergare spre oamenii care luptă pentru viață”, a declarat Robert Hajnal.

 

 

Dincolo de efortul său fizic, Robert a reușit să-și mobilizeze susținătorii și să strângă pe platforma Galantom aproape 14.000 de lei pentru cauză. Sponsorul cursei sale, Belaqva, va dubla suma strânsă în beneficiul pacienților de la HOSPICE.

Înscrierile online vor continua pe site-ul team.hospice.ro până în ziua evenimentului, cu excepția Cursei Miele de 10km și a Ștafetei Varta, pentru care termenul limită de înscriere este 10 iulie. Pentru restul curselor se vor face înscrieri și la locul evenimentului.

Kit-urile de participare ale alergătorilor pot fi ridicate joi, între orele 16.00 și 21.00 de la sediul HOSPICE Casa Speranței sau în ziua crosului, înainte de începerea curselor. Toți participanții la eveniment vor primi câte o consultație gratuită oferită de clinicile Hiperdia.

Cei mai rapizi alergători au șansa să câștige premii atrăgătoare: aparate electrocasnice marca Miele, weekend-uri de cazare în Poiana Brașov la Ana Hotels, la Cheile Grădiștei și la complexul Crăiasa Munților din Bran, abonamente gratuite timp de 3 luni la Belaqva, abonamente gratuite la Rockstadt Extreme Fest, zboruri cu parapanta sau alte experiențe inedite.

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.

 

Organizația are două spitale cu servicii integrate, în Brașov și București, echipe mobile în patru orașe – București, Brașov, Făgăraș și Zărnești, șase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă și educație și peste 100 de paturi pentru internare și activități adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. În 2019, HOSPICE va inaugura centrul socio-medical de la Adunații Copăceni, primul din România destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 27 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 30.000 de copii și adulți cu boli incurabile, cât și familiilor acestora.

HOSPICE Casa Speranței este Centru de Excelenţă şi model pentru îngrijire paliativă şi educaţie pentru Europa şi Asia (din 2001) și Centru de Excelenţă în nursing în domeniul îngrijirilor paliative în Europa Centrală şi de Est (din 2014).

Poți sprijini pacienții HOSPICE și cauza îngrijirii paliative cu o donație ( https://www.hospice.ro/doneaza/ ). Pentru mai multe informații, accesați www.hospice.ro. Ne găsiți pe Facebook și pe Instagram , iar pe Youtube puteți afla povestea HOSPICE și istoria îngrijirii paliative în România.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Perfect!
    Și noi vrem să participăm, cu o parte din echipa Sun Leader! Ne bucurăm să fim alături de asemenea cauze, și poate ne vom număra de anul viitor și printre sponsorii evenimentului.
    Baftă și felicitări tuturor participanților!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*